fbpx
Сьогодні
Відео 13:45 05 Лют 2024

Війська рф обстріляли Херсон з лівобережжя Дніпра, загинули троє людей

English version here

Зранку 5 лютого ворожа армія обстріляла Херсон з тимчасово окупованого лівобережжя Дніпра. Внаслідок атаки загинули троє людей.

Про це заявив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, повідомляє Рубрика з посиланням на його допис в Telegram та Херсонська обласна прокуратура.

"Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано із умисним вбивством", – ідеться у повідомленні прокуратури.

За даними слідства, 5 лютого ворог вкотре здійснив артилерійський обстріл Херсона.

За словами Романа Мрочко, сьогодні після 12:00 російські окупаційні війська обстріляли Херсон з тимчасово окупованого лівого берега.

Внаслідок влучання ворожих снарядів у середмісті виникла пожежа. На місці виклику рятувальники виявили тіла двох чоловіків.

При цьому Мрочко додав, що наразі інформація уточнюється.

Фото: t.me/phogovua

Внаслідок обстрілу також одна людина дістала поранення. Їй надається медична допомога.

Правоохоронці розповіли, що після артобстрілу внаслідок вибуху снарядів загорівся легковий автомобіль. У ньому після приборкання вогню і було виявлено тіла двох загиблих людей.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Наразі слідчі займаються документуванням воєнних злочинів рф.

Згодом стало відомо, що кількість загиблих унаслідок обстрілу Херсона зросла до трьох – стало відомо також про жінку, яка потрапила під ворожий обстріл, вона перебувала на вулиці.

"Троє загиблих – чоловіки 45 і 50 років, які були в автівці, та жінка, яка під час ворожого удару перебувала на вулиці!" – написав Мрочко.

За даними ОВА, протягом минулої доби росіяни здійснили 36 обстрілів Херсонщини, випустивши 132 снаряди із різного озброєння.

По місту Херсон спрямували 32 снаряди.

російські військові поцілили в житлові квартали населених пунктів області, а також у музей у Херсоні. Через російську агресію минулої доби одна людина зазнала поранень.

Ситуація на лівому березі Херсонської області

Восени минулого року стало відомо, що українські воїни закріплюються на лівому березі Херсонської області, зокрема на плацдармі в районі населеного пункту Кринки.

Керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк інформувала, що на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку зараз активно працюють різні структурні складові Сил оборони.

Своєю чергою у Генштабі пояснили, що ЗСУ хочуть відтіснити російських окупантів від правого берега Дніпра. Це дозволить зменшити обстріли цивільних.

Військові експерти припускають, що наступальні можливості російських військ на лівому березі Херсонської області обмежені. Причиною є слабка підготовка та координація загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: