fbpx
Сьогодні
12:09 10 Лют 2024

Уточнення від ОВА: у Харкові через атаку БпЛА спалахнула нафтобаза, а не АЗС, як повідомляли раніше

Фото: ДСНС України

У ніч на 10 лютого російські загарбники атакували нафтобазу в Харкові, через розлив горючої речовини спалахнули приватні будинки та загинули семеро людей.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Як повідомили у військовій адміністрації, щонайменше 10 ворожих безпілотників були запущені з території росії, українським захисникам неба вдалося збити 8.

"Обстріляно зокрема й нафтобазу, звідки й стався витік палива. Наразі один резервуар ще заповнений, тому небезпека зберігається.

За необхідності розширимо зону евакуації й відселення. Уже евакуйовано 50 людей. Чотири людини врятовано, зокрема одна дитина. До ліквідації наслідків обстрілів загалом залучено понад 200 рятувальників", пояснили в ОВА.

На жаль, в одному з приватних житлових будинків після нічної ворожої атаки Харкова через пожежу загинула вся родина з 5 осіб: чоловік з дружиною та троє їхніх дітей – семирічний, чотирирічний та семимісячний хлопчики.

Як розповів Синєгубов, після ворожої атаки загоряння сталось через витік палива, небезпечна речовина розлилася по вулиці, де знаходиться житловий сектор.

"Тіло чоловіка знайдено в коридорі будинку, а мама з дітьми намагалися врятуватися у ванній кімнаті.

Тривають пошуки тіла наймолодшого хлопчика", повідомив голова ОВА.

В іншому будинку загинули 66-річний чоловік та його 65-річна дружина. Окрім того, отримали поранення:

  • дві жінки 61 та 39 років,
  • 45-річний чоловік.

Що відомо про ворожу атаку БпЛа у ніч на 10 лютого

Війська рф у ніч з 9 на 10 лютого запустили територією України кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед" з північного та південного напрямів. Вибухи були чутні у Харкові та Одесі. 

Першим про ворожий удар по Харкову напередодні ввечері повідомив міський очільник, який близько 22:40 він написав про вибухи у місті.

Окупанти вдарили "Шахедами" по нафтобазі. Внаслідок цього влучання розлилося пальне, загорілося 14 приватних житлових будинків. Площа пожежі 3 700 квадратних метрів. Відомо про загибель 4 дорослих та 3 дітей, найменшому всього 6 місяців.

Окрім того, російські загарбники тричі атакували Одеську область ударними безпілотниками: повідомили про чотирьох постраждалих.

Варто додати, що у ніч на 10 лютого терористи застосували проти України 31 ударний БпЛА типу Shahed-136/131. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 23 повітряні цілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: