fbpx
Сьогодні
09:54 10 Лют 2024

Війська рф атакували Одещину трьома хвилями "Шахедів": відомо про 4 поранених працівників підприємств

Фото: Ілюстративне

У ніч на 10 лютого російські загарбники тричі атакували Одеську область ударними безпілотниками типу "Shahed-136/131": повідомили про чотирьох постраждалих.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Одеської ОВА.

Як розповіли у військовій адміністрації, першу хвилю дронів ворог спрямував по обласному центру Одесі. Всі 9 "Шахедів" знищили підрозділи протиповітряної оборони.

Однак, уламки одного зі збитих БпЛА пошкодили технічну споруду припортової інфраструктури, осколкове поранення отримав один з працівників підприємства, він у лікарні.

Другу і третю хвилі атак ворог спрямовував по припортовій інфраструктурі Подунав'я.

У відповідь, сили протиповітряної оборони знищили 12 дронів.

"Постраждали троє людей, співробітники припортових підприємств. Чоловіки отримали чисельні осколкові поранення та мінно-вибухові травми. Всі госпіталізовані, один із постраждалих у важкому стані", зауважили в ОВА.

Окрім того, як додали у військовій адміністрації, окупанти також завдали удару БпЛА по цивільній інфраструктурі Ізмаїла:

  • понівечили технічні приміщення промислових і сервісних об'єктів,
  • пошкодили дорожнє покриття, вантажні та легкові автівки,
  • в кількох житлових будинках вибити вікна, побито фасади, дахи.

"Також на території Ізмаїльського району внаслідок атаки, падінням уламків збитого дрона спричинено пожежу приватного будинку і гаража", резюмували в ОВА.

Що відомо про ворожу атаку БпЛа у ніч на 10 лютого

Війська рф у ніч з 9 на 10 лютого запустили територією України кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед" з північного та південного напрямів. Вибухи були чутні у Харкові та Одесі. 

Першим про ворожий удар по Харкову напередодні ввечері повідомив міський очільник, який близько 22:40 він написав про вибухи у місті.

Окупанти вдарили "Шахедами" по АЗС. Внаслідок цього влучання розлилося пальне, загорілося 14 приватних житлових будинків. Площа пожежі 3 700 квадратних метрів. Відомо про загибель 4 дорослих та 3 дітей, найменшому всього 6 місяців.

Варто додати, що у ніч на 10 лютого терористи застосували проти України 31 ударний БпЛА типу Shahed-136/131. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 23 повітряні цілі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: