fbpx
Сьогодні
Фото 21:23 10 Лют 2024

На Харківщині відкрили центри підтримки постраждалих від домашнього насильства: як працює це рішення

English version here

Фото: kharkivoda.gov.ua

На Харківщині за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні UNFPA відкрили заклади соціальної підтримки постраждалим від домашнього насильства.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Харківської ОВА.

У чому проблема?

Домашнє насильство — це не лише про завдані побої. Воно включає десятки форм насильницької поведінки.

Динаміка проблематики домашнього насильства не зменшується. Це пов'язано як і з триваючими бойовими діями, так і з масовим переміщенням населення.

На Харківщині відкрили центри підтримки постраждалих від домашнього насильства

Фото: kharkivoda.gov.ua

Відкриття центру допомоги для постраждалих від домашнього насильства дасть змогу охопити якісними та доступними соціальними послугами людей, які опинилася в кризі, у тому числі серед внутрішньо переміщених осіб.

Яке рішення?

У Харківському та Богодухівському районах відкрилися денні Центри допомоги постраждалим від домашнього насильства. Стартувати заклади соціальної підтримки вдалося за допомогою Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні UNFPA.

На Харківщині відкрили центри підтримки постраждалих від домашнього насильства

Фото: kharkivoda.gov.ua

Всього в області працюють 24 спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства, обумовленого гендерною ознакою, з яких 10 – утворені за підтримки UNFPA у 2023 році.

«Фонд ООН в галузі народонаселення планує поширювати свої сервіси у Харківській області, це є одним із наших основних пріоритетів. Також плануємо направити свої зусилля в напрямку репродуктивного здоров'я та забезпечувати жителів населених пунктів області мобільними клініками. Маємо попереду багато викликів, тому продовжуємо працювати разом з вами, щоб покращувати життя людей», – сказав представник UNPFA в Україні Массімо Діана.

Як це працює?

У селищі Докучаєвському Роганської громади постраждалі від сімейного насильства можуть проконсультуватися з психологом, а також отримати послугу соціального супроводу.

«Центр у селі Черемушна на Богодухівщині може вмістити до 8 людей. Тут є кімнати для відпочинку, в тому числі для мам із дітьми, кухня, ванна, санвузол, а також кабінет психолога. За необхідності відвідувачі можуть попрацювати – облаштовані робочі місця з доступом в інтернет. Для виконання службових поїздок за кошти донорів Центр забезпечили сучасним автомобілем. Дякую міжнародним партнерам та донорам за значну допомогу у розвитку соціальної сфери Харківської області та підтримку вразливих верств населення», – сказала заступниця начальника ХОВА Олена Логвинова.

На Харківщині відкрили центри підтримки постраждалих від домашнього насильства

Фото: kharkivoda.gov.ua

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні створили дашборд "гарячих ліній" для постраждалих від домашнього насильства.

Окрім того, у столиці відкрили перший в Україні тренінговий центр психологічної підтримки — Київський центр стресостійкості. "Рубрика" дізнавалася, як він працює і кому допоможе це рішення.

Загалом в Україні працюють уже 11 Центрів допомоги врятованим, які безкоштовно надають комплексну підтримку з різних питань.

"Рубрика" зібрала номери гарячої лінії для ветеранів, підлітків та постраждалих від насильства, за якими можуть допомогти впоратися з емоційним виснаженням та почуттями, що здаються сильнішими за вас самих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: