fbpx
Сьогодні
22:22 28 Лис 2023

В Україні створили дашборд "гарячих ліній" для постраждалих від домашнього насильства: як працює це рішення

Міністерство соціально політики створило новий інструмент протидії домашньому насильству – дашборд "гарячих ліній" спеціалізованих центрів надання допомоги.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства соціальної політики в Україні.

У чому проблема?

Зі слів міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, в Україні побільшало випадків домашнього насильства.

"В абсолютних цифрах ми фіксуємо приблизно таку ж кількість звернень, як і в 2021 році, але громадян, які проживають в Україні та можуть звернутись, менше – велика кількість виїхала за кордон, багато є на окупованих територіях. І від дітей, і від чоловіків збільшилась кількість звернень. Особливо – від людей похилого віку", – пояснила вона.

Яке рішення?

Дашборд «гарячих ліній» – новий інструмент, який допоможе вдосконалити протидію домашньому насильству в Україні. Це ще один крок у напрямку покращення безпеки та підтримки тих, хто переживає важкі моменти.

"Дашборд – це така візуалізація всіх контактів, куди людина, яка стикнулася з насильством, може звернутися в своїй громаді у відповідні спеціалізовані служби, які ми сьогодні створили – їх понад 850 по всій Україні. Та отримати допомогу, щоб вирішити свою ситуацію", – пояснила міністерка соцполітики.

Яке рішення?

Окрім регіональних ліній, які є на дашборді на сайті Мінсоцполітики, звертатись також можна на 102, 15 47 (Урядовий контактний центр), гаряча лінія 116 111 і Центр безоплатної правової допомоги. У відомстві зазначили, що такий інструмент – це ще один крок у напрямку покращення безпеки та підтримки тих, хто переживає важкі моменти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: