fbpx
Сьогодні
Відео, фото 12:22 09 Лют 2024

Президент надав Залужному та Буданову звання Героя України

Глава держави Володимир Зеленський надав колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

Пол це пише Рубрика з посиланням на указ 61 на сайті Президента України.

Залужний

"За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Залужному Валерію Федоровичу – генералу", – йдеться в документі.

Фото: ОПУ

Буданов

Що стосується Буданова, то найвищу нагороду він отримав "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові".

"Присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Буданову Кирилу Олексійовичу – генерал-лейтенанту", –додаєтьсяв указі.

Фото: ОПУ

Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві.

Президент України Володимир Зеленський також вручив ордени "Золота Зірка" військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, та родинам полеглих воїнів, удостоєних найвищого звання посмертно, а також відзнаки "Хрест бойових заслуг".

"Сьогодні відзначаємо державними нагородами та званням Героя України воїнів, які разом з усіма, хто став на захист нашої держави та українського життя, визначають долю України. Україна вже змогла зупинити Росію. Україна навчилася захищати своє саме так, як потрібно, щоб перемагати", – наголосив Глава держави.

Володимир Зеленський акцентував, що Україна ніколи не хотіла цієї війни, але, коли Росія прийшла знищити нашу державу й нашу незалежність, українці не побоялися стати на її захист і своєю сміливістю надихнули весь світ.

"Ми всі пишаємося кожним українським воїном! Україна завжди буде вдячна кожному своєму солдату, сержанту, офіцеру й генералу, які зробили все, щоб Україна жила. Україна завжди пам'ятатиме всіх своїх людей, які віддали життя в боротьбі заради нашої незалежності", – сказав Президент.

Що відомо про звільнення Залужного

"Рішення обумовлене необхідністю переглянути тактику дій, яка не забезпечила в повному обсязі належного результату торік, не допустити стагнації по лінії фронту, яка негативно впливає на суспільні настрої, знайти нові функціональні та високотехнологічні рішення, які даватимуть змогу утримати й розвинути ініціативу, а також важливістю запустити процес реформування управлінських принципів в армії", – наголосив посадовець.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: