fbpx
Сьогодні
18:32 08 Лют 2024

Відбулася зустріч Зеленського та Залужного: говорили про оновлення керівництва ЗСУ

Фото: Фейсбук / Володимир Зеленський

8 лютого президент Володимир Зеленський та головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомили про спільну зустріч та заявили, що обговорювали зміни в керівництві ЗСУ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Глави держави та Головнокомандувача.

Як повідомив Зеленський, він зустрівся з генералом Валерієм Залужним.

"Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України.

Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України", розповів Президент.

Глава держави також заявив, що зараз настав час "для такого оновлення".

Окрім того, додав, що він запропонував Залужному й надалі "бути в команді".

Своєю чергою Залужний наголосив, що в перші найскладніші дні Великої Війни українці вистояли проти підлого та сильного ворога.

"Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом.

Щойно ми зустрілись з Верховним Головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова.
Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії", пояснив генерал.

За словами Залужного, разом з президентом вони провели важливу й серйозну розмову під час якої були прийняті рішення щодо необхідності зміни підходів та стратегії.

"Я пишаюсь кожним та кожною в Збройних Силах України, які захищають майбутнє наших дітей. Усіма солдатами, сержантами та офіцерами. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам'ятаємо і помстимося за всіх. Українці обовʼязково переможуть", – додав головнокомандувач ЗСУ.

Наразі указу Зеленського щодо кадрових рішень в керівництві ЗСУ на сайті президента немає.

Що відомо про імовірне звільнення Залужного

У колонці для "The Economist" головнокомандуач ЗСУ констатував, що війна Росії з Україною переходить на етап "позиційної" боротьби зі статичними та виснажливими боями, для перемогти в якій потрібні високі технології.

Згодом заступниця голови комітету з нацбезпеки Безугла опублікувала низку дописів зі звинуваченнями на адресу Залужного. Вона заявила, що військове командування України мають подати у відставку, бо не надало "ніякого плану дій на 2024 рік" ані на Ставці, ані комітету.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк 30 листопада запевнив, що в Україні немає конфлікту між президентом Володимиром Зеленським і головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

12 грудня 2023 року міністр оборони Рустем Умєров заявляв, що заміна головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного — не планується.

Ввечері 29 січня у соцмережах почали з'являтися повідомлення про те, що Зеленський нібито підписав указ щодо відставки Залужного та призначив на посаду головнокомандувача ЗСУ начальника ГУР МО Кирила Буданова.

Згодом у Telegram-каналі Міністерства оборони оприлюднили пост із текстом: "Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: Ні, це не правда". Утім, не роз'яснили про що саме мовиться.

А 2 лютого секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що документа про відставку Залужного на сьогодні немає.

Варто додати, що глава держави Володимир Зеленський заявив, що розмірковує про зміну низки керівних осіб у країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: