fbpx
Сьогодні
16:24 08 Лют 2024

У столиці створили курси електромонтерок для жінок: навіщо це рішення

Фото: КМДА

У Києві розпочалися курси електромонтерок для жінок, які внаслідок війни опинились у складних умовах, і тепер можуть опанувати нову професію.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Київську міську державну адміністрацію.

У чому проблема?

Ринок праці в Україні за майже два роки російської агресії, пройшов шлях від дефіциту вакансій до нестачі людей. Серед основних причин дефіциту кадрів:

  • вимушена міграція мільйонів українок та українців, які опинилися за кордоном або стали внутрішньо переміщеними особами;
  • і мобілізація

Мобілізація, під яку підпадають, здебільшого, чоловіки, призводить до того, що все більше жінок працевлаштовуються на посади, які традиційно вважалися чоловічими.

Яке рішення?

Тому в столиці започаткували курси електромонтерок для жінок, які внаслідок війни опинились у складних умовах, і тепер можуть опанувати нову професію.

курси електромонтерок для жінок

Фото: КМДА

"У вересні ми запустили з партнерами водійські курси, зараз – курси електромонтерок для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну", наголосила заступниця голови КМДА Марина Хонда. 

Як це працює?

Курси спрямовані на:

  • жінок з інвалідністю,
  • переселенок,
  • матерів-одиначок,
  • тих, хто втратив своїх чоловіків на війні або чоловіки яких мобілізовані до війська.

"На першому етапі кар'єрна радниця проаналізувала анкети, далі провела особистісні інтерв'ю. Серед учасниць нового курсу – ВПО; жінки, які втратили роботу через війну; жінки, які доглядають за батьками з інвалідністю, та мами, які самостійно виховують дітей. Також окремо передбачене інклюзивне навчання для жінок з інвалідністю", – зазначила Хонда.

Аби потрапити на курс потрібно звернутись до організації та заповнити анкету. Далі потенційні учасниці проходять відбір.

курси електромонтерок для жінок

Фото: КМДА

"Жінки, які виявили бажання пройти курс, спілкуються з нашими кар'єрними радницями. Це роблять для того, щоб виявити їхні потреби, здібності та цілі. Ми не беремо на курс усіх. Із 70 заявок ми відібрали лише 18. Головний критерій – мотивація", наголосила координаторка кар'єрного хабу "ВОНА" Лариса Полівко.

Як розповіли в КМДА, курс складається з теоретичної та практичної частин:

  • теорію можна опанувати онлайн;
  • практику жінки проходитимуть безпосередньо з використанням відповідного обладнання у приміщенні Навчально-практичного Центру відновлюваної енергетики.

За місяць жінки мають можливість:

  • здобути необхідні базові знання електромонтажу,
  • вивчити принципи роботи електрообладнання та його будову,
  • дізнатися особливості електропостачання,
  • навчитися працювати із сонячними батареями.

У цьому їм допомагатимуть кваліфіковані викладачі.

Координаторка зауважила, що для жінок планують створювати ще інші подібні освітні продукти.

Після завершення курсу всі учасниці отримають сертифікат, а координатори хабу допоможуть їм із працевлаштуванням.

Нагадаємо, перші в Україні водійські курси для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну, відкрили в Києві.

Окрім того, Projector Foundation за підтримки ІСАР Єднання розпочинають втілення у життя проєкту, У межах ініціативи жінки з деокупованих територій України зможуть пройти курс безоплатного дистанційного навчання у сфері креативних та IT-індустрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: