fbpx
Сьогодні
17:01 03 Лют 2024

У москві під стінами кремля поліція заарештувала близько 25 учасників мітингу проти мобілізації

Фото: росЗМІ

Поліція москви затримала близько 25 осіб, в тому числі працівників ЗМІ, під час регулярної акції протесту проти мобілізації, яка проходила біля стін кремля.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Рубрика.

Як зазначається, цього разу до закликів вийти на протест проти мобілізації долучився ряд представників опозиції. Напередодні Телеграм-канал "Путь домой" закликав прийти до кремля родичів мобілізованих військових та "всіх небайдужих громадян". Учасники акції зібралися в Олександрівському саду на 500-й день після початку мобілізації в Росії, щоб покласти квіти до могили Невідомого солдата. 

В один із автобусів ОМОН потрапив і родич мобілізованого.

За повідомленням видання "Сирена", поліцейські затримували всіх, хто знімав покладання квітів до Вічного вогню. За оцінкою ОВД-инфо, затримано близько 20 осіб. Серед них – кореспонденти "Осторожно новости ", SOTAvision, "Можем объяснить", Коммерсанта, Франс Пресс, Der Spiegel. Телеграм-канал "Осторожно новости" повідомляє про 25 затриманих.

Після покладання квітів родичі мобілізованих пішли до передвиборчого штабу Путіна, щоб передати йому вимогу про завершення мобілізації. Там було затримано ще близько семи людей, інформує ОВД-инфо.

У відділ поліції «Китай-город» до затриманих не пропускають адвоката, пояснюючи це введенням у відділі плану «Фортеця».

Прокуратура Москви 3 лютого попередила в Телеграм-каналі про відповідальність за заклики та участь у непогоджених заходах. У дописі йшлося, що відомство отримало інформацію про "публічну акцію в центрі Москви".

Нагадаємо, що одна з найбільших акцій протесту з початку повномасштабного вторгнення в Україну пройшла в російській федерації: мітингувальники вийшли на захист місцевого активіста.

Раніше ми писали, що у вересні 2022 року у російських містах 24 вересня проходили акції протесту проти війни в Україні та проти примусової мобілізації росіян.

Також в Уфі, столиці російської республіки Башкортостан, на центральній площі Салавата Юлаєва зібралося приблизно півтори тисячі людей. ОМОН затримав кількох учасників акції.

Як повідомлялось, з початку війни проти України у рф правоохоронці зареєстрували 220 фактів нападів та підпалів військкоматів та інших об'єктів влади, а також 184 випадки диверсій на залізниці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: