fbpx
Сьогодні
13:24 31 Січ 2024

Британська розвідка прокоментувала відмову рф від короткострокових контрактів на війну для в’язнів

У російській федерації більше не пропонують короткострокові контракти на військову службу ув'язненим, що було викликано проблемами з набором до війська.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 31 січня.

Британські аналітики проаналізували дані, що надали в російській службі BBC, згідно з якими тепер ув'язненим пропонують стандартні довгострокові контракти на проходження військової служби. Вони передбачають згоду служити в армії щонайменше до закінчення терміну дії наказу про часткову мобілізацію, виданого у вересні 2022 року.

У розвідці Міноборони Британії зазначили, що короткострокові контракти для ув'язнених викликали суперечки всередині рф.

Зокрема, щодо того, що після звільнення вони повернуться до скоєння злочинів.

Також невдоволення стосувалось того, що звичайні мобілізовані резервісти служитимуть невизначений термін.

Розвідка припускає, що короткострокове вербування ув'язнених було відповіддю на тогочасні проблеми рф з призовом на військову службу на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

У 2023 році рф найімовірніше, звернулася до регулярного набору за контрактом як до основного джерела нових військовослужбовців, додали у розвідці.

Що відомо про вербування в'язнів у росії на війну

Перші повідомлення про вербування ув'язнених у "ПВК Вагнера" з'явилися в липні 2022 року.

До вересня цей процес став практично публічним, а в Telegram стали з'являтися відео, на яких пригожин особисто виступає в колоніях. Він обіцяє засудженим, що після пів року участі в бойових діях їх помилують.

Нагадаємо, у 2022 році на рекордні 23 тисячі осіб зменшилась кількість ув'язнених у чоловічих колоніях росії, за період вересень-жовтень. Це сталося на тлі вербування в "ПВК Вагнера" і відправки зеків на війну в Україну.

Своєю чергою британська розвідка повідомляла, що у 2023 році російська влада продовжує відчувати проблеми з вербуванням до лав армії нових людей, попри те, що військова служба у рф зараз відкриває хороші можливості для отримання високого заробітку та різних привілеїв.

Тому росія активно відправляє злочинців, засуджених за тяжкі злочини, воювати в Україну.

Так з початку 2023 року Міністерство оборони рф активізувало схему вербування російських в'язнів для участі в бойових діях в Україні.

Розвідка Британії також повідомляла, що Міноборони рф у квітні минулого року завербувало на війну до 10 тисяч в'язнів.

Окрім того, у  російській федерації почали масово вербувати жінок із колоній на війну в Україні. Оскільки жінки більш схильні до пропаганди, то погоджуються вони охочіше за чоловіків.

Також, російський оборонний виробничий сектор, швидше за все, вдається до використання праці ув'язнених, намагаючись задовольнити потреби у виробництві у воєнний час.

Варто додати, що на сьогодні російські "зеки", які поїхали воювати проти України, замість помилування від російського диктатора володимира путіна тепер отримують лише умовне звільнення, а служити їм належить до кінця війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: