fbpx
Сьогодні
14:43 06 Лют 2024

У Чорному морі бійці ССО підірвали РЛС ворога: військові розповіли про спецоперацію "Цитадель"

English version here

Фото: 73-го морського центру ССО

На одній з видобувних платформ у Чорному морі внаслідок вдалої операції бійці Сил спеціальних операцій ЗСУ знищили радіолокаційну станцію росіян та обладнання, яке допомагало ворогу атакувати південь України ударними безпілотниками

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу ССО.

"Оператори 73-го морського центру ССО провели надскладну та ефективну операцію у Чорному морі біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, блискавично спрацювавши у зоні потенційного ураження противника", написали в дописі військові.

Як пояснюють спецпризначенці, за розвідданими, одну з незаконно захоплених видобувних платформ (за даними УП, одна з так званих "вишок Бойка" -ред.) окупаційні війська використовували для підсилення роботи БпЛА "Мохаджер-6".

Для цього вони встановили обладнання, яке збільшує дальність та радіус його роботи. Зазначають, що такий безпілотник ворог застосовував для:

  • ведення розвідки,
  • подальшого завдавання удару дронами-камікадзе Shahed по об'єктах критичної інфраструктури півдня України.

Окрім цього, на платформі противник встановив радіолокаційну станцію виявлення надводних об'єктів (від моторних човнів до кораблів) "Нева-Б". За допомогою цієї РЛС росіяни контролювали ситуацію в північно-західній частині Чорного моря.

Як наголосили воїни ССО, нинішня спецоперація проводилася в зоні постійного патрулювання авіації та російського флоту.

Уночі човни 73-го морського центру Сил спецоперацій підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об'єкт замінували. Потім бойова група відійшла на безпечну відстань та здійснила підрив ворожої цілі.

У ССО кажуть, що в результаті було:

  • захоплено важливе обладнання противника,
  • підірвано щоглу з антеною.

"Вдало проведена спецоперація забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря", резюмували військові.

Нагадаємо, що підрозділи Головного управління розвідки Міноборони провели спецоперацію, унаслідок якої Україна повернула під контроль газові та нафтові платформи в Чорному морі між Кримом та Одесою. Ці об'єкти більш відомі під назвою "вишки Бойка".

Що відомо про ССО ЗС України

Сили спеціальних операцій Збройних сил України — окремий рід сил Збройних сил України, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій.

Неофіційним гімном є пісня "Тихо прийшов, тихо пішов", написана під час російсько-української війни. Під час повномасштабного вторгнення рф в Україну воїни ССО виконали низку важливих спецоперацій, зокрема:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: