fbpx
Сьогодні
09:38 06 Лют 2024

Гуменюк пояснила відсутність пусків "шахедів" в останні дні: в окупантів є певні складнощі

Фото: Сили оборони півдня України

Російсько-окупаційні війська в останні дні не атакували Україну ударними дронами-камікадзе через певні складнощі. Ймовірно можуть шукати нові майданчики для запуску.

Про це заявила керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

"Бачимо, що баражуючі снаряди типу Shahed-131/136 або інших модифікацій ворог минулими днями чи ночами не використовував. Зокрема, починаючи з вихідних.

По зведеннях Повітряних сил бачимо, що їх не було й по інших напрямках. Очевидно, що є певні складнощі", – сказала вона.

Водночас як зауважила Гуменюк, спостерігається активність вантажних бортів за напрямком Тегеран-Москва.

"Не виключено, що вони вишикують і нові майданчики пуску, і проводять злагодження підрозділів. Для того, щоб виконувати такі завдання як масовані дронові атаки теж необхідно і навчити персонал, і розподілити обов'язки, і провести загальну координацію дій", – сказала вона.

Як зазначила керівниця пресцентру, росіяни обізнані, що місця їх запуску відомі Україні.

"І уроки, які виносяться до прикладу з атаки на Бельбек, вони теж собі вивчають і роблять висновки", – додала вона.

Нагадаємо, востаннє окупаційні війська запустили 14 ударних БпЛА типу "Шахед-136/131" у ніч на 3 лютого, а також 2 керовані авіаційні ракети Х-59: силам протиповітряної оборони вдалося знищити 9 ворожих безпілотників.

Також у ніч на 2 лютого ворожі дрони атакували кілька областей України, в Кропивницькому та Кривому Розі пролунали вибухи. У Кривому Розі через атаку пошкоджено підстанцію "Укренерго".

Варто додати, що з початку року російська федерація випустила по містах України понад 330 ракет та близько 600 бойових безпілотників, тому контроль над українським небом є надзвичайно важливим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: