fbpx
Сьогодні
Фото 17:48 04 Лют 2024

Зеленський на Дніпропетровщині відвідав розташування ПВК "Схід"

Фото: Телеграм / Зеленський

Президент Володимир Зеленський побував з робочим візитом у Дніпропетровській області у неділю, 4 лютого. Там він відвідав розташування ПВК "Схід", де обговорив із повітряним командуванням захист населених пунктів та інфраструктури від ударів з повітря.

Про це Зеленський повідомив у Телеграмі, інформує Рубрика.

"Повітряне командування "Схід". Обговорили захист наших міст і сіл, об'єктів критичної інфраструктури та лінії фронту з повітря. Поспілкувалися про особливості застосування західних систем ППО та підсилення завдяки майбутньому постачанню", – написав він.

Зеленський також поінформував, що нагородив бойових пілотів та подякував їм за знищення ворога.

"Я бачу перед собою потужних воїнів, які захищають наше небо і з неба захищають Україну, наші домівки, наших людей – дітей і дорослих. Дякую за ваші влучні дії, за знищення ворога. Бажаю вам усім здоров'я та перемоги. І побратимам вашим також перекажіть нашу подяку", – сказав Зеленський.

Фото: Телеграм / Зеленський

Згідно з повідомленням пресслужби Офісу Президента, зустріч із керівництвом повітряного командування "Схід" відбулася в межах поїздки Зеленського на Дніпропетровщину.

Президентові розповіли деталі серії російських атак із використанням БпЛА на об'єкти у Дніпропетровській області та заходи з підсилення ефективності роботи українських мобільних вогневих груп і радіоелектронної боротьби для відбиття ударів ворожих дронів.

Обговорювалися особливості застосування західних і гібридних систем ППО, перспективи зміцнення спроможностей ПвК «Схід» з урахуванням майбутніх надходжень озброєння.

Фото: Телеграм / Зеленський

Крім того, захисники неба отримали з рук глави держави ордени:

  • Богдана Хмельницького І-ІІ ступенів,
  • "За мужність" І ступеня.

Президент на позиціях ЗСУ у районі Роботиного

Президент України Володимир Зеленський приїхав на позиції українських військових у районі Роботиного, що на Запорізькому напрямку 4 лютого.

Село було звільнено від окупантів у серпні 2023 року.

Зазначимо, незважаючи на звільнення, російські війська постійно атакують позиції українських сил у районі Роботино Запорізької області, намагаючись повернути село під свій контроль. Остання доба не була винятком – ЗСУ відбили одну атаку ворога.

Глава держави Володимир Зеленський 4 лютого провів нараду з фронту в Запорізькій області. Також він побував на позиціях ЗСУ у районі Роботино.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2023 року Зеленський приїздив на Куп'янський напрямок у Харківській області. Глава держави побував у передовому командному пункті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: