fbpx
Сьогодні
19:46 05 Лют 2024

Боррель найближчим часом планує відвідати Україну

English version here

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що відправиться з візитом до України.

Як повідомляє Рубрика, про це голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив на пресконференції з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським.

Як розповів Боррель, зараз він "перебуває на шляху до Києва", однак він не уточнив подробиць того коли саме буде в Україні. Ймовірно, дипломат прибуде до Києва уже у вівторок, 6 лютого.

Окрім цього Боррель нагадав, що ЄС має і надалі підтримувати Україну всіма можливими засобами, зокрема шляхом подальшого нарощування постачання боєприпасів.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у Брюсселі під час пресконференції за підсумками неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу Боррель заявив:

"Сьогодні відбулася змістовна дискусія щодо військової допомоги для України, щодо нашої єдності, а також щодо мирного майбутнього для України та її народу. Ми обговорили ситуацію на полі бою, ситуацію з військовими поставками, створення фонду допомоги для України, який, сподіваюся, буде погоджений протягом наступних днів ув межах Європейського фонду миру", – сказав високий представник ЄС.

За його словами, перемога України критично важлива для миру й стабільності в Європі.

ЄС вже надає Україні військову допомогу через Європейський фонд миру (зокрема, з нього компенсують витрати країнам-членам за надану Україні зброю), але вона здійснюється через транші, які можуть блокувати окремі держави-члени.

Окрім того, Європейський Союз переходить від надання Україні зброї з наявних запасів до закупівлі нової, тому зовнішньополітичне відомство ЄС представило державам-членам пропозицію щодо реформування фонду, який надає цю військову підтримку.

1 лютого 2024 року президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до Європейської ради, саміту лідерів ЄС, закликав створити у Європейському фонді миру, з якого оплачували військову підтримку українських сил, окремий інструмент для України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: