fbpx
Сьогодні
16:17 01 Лют 2024

У ВМС прокоментували потоплення ракетного катера "Івановєц": суттєва втрата для рф

English version here

Фото: gur.gov.ua

Для російської армії втрата ракетного катера "Івановєц" є суттєвою, оскільки у складі чорноморського флоту рф таких катерів всього три.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Військово-морських сил ЗСУ.

"Це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі чорноморського флоту рф і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 км.

Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи. З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу РФ є теж суттєвими", пояснили військові.

У ВМС ЗСУ повідомили, що це не перші втрати ворога у вказаній бригаді. Адже раніше Україні вдалося пошкодити малий ракетний корабель проєкту 1239 "Самум".

Нагадаємо, що українські розвідники в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

Російське судно перебувало на рейді озера Донузлав у тимчасово окупованому Криму.

Унаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом. Так, "Івановєц" дав крен на корму і затонув.

Окрім того, 18 січня у тимчасово окупованому Севастополі півострова Крим затонув російський сторожовий корабель проєкту 205П "Тарантул".

Що відомо про знищення російських кораблів Силами України

Зазначимо, що загалом у Криму все частіше чують вибухи. Наші захисники провели вже десятки операції на півострові та у Чорному морі, знищуючи російські бази, склади та кораблі.

Так у жовтні 2022 року морські дрони Служби безпеки України атакували кораблі Чорноморського флоту рф у Севастопольській бухті, пошкодивши зокрема фрегат "Адмирал Макаров".

Загалом у 2023 році дрони СБУ уразили:

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Своєю чергою начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: