fbpx
Сьогодні
14:23 03 Лют 2024

Українські полярники показали унікальне відео пінгвінів з їхніми малюками

Фото: НАНЦ

Українські дослідники зі станції "Академік Вернадський" показали щемливе відео з антарктичними пінгвінами та їхніми малюками.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Національний антарктичний науковий центр.

Як повідомили полярники, такого відео ще не було. Також  вони уточнили, що сюжет з пташенятами зробив біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко під час роботи на острові Бут, що розташований в районі "Вернадського". Цього року там народилося вже 15 чінстрапенят.

Науковці пояснили, що на острові Галіндез, де розташована українська станція, антарктичні пінгвіни здебільшого гостюють, та й то – нечасто. А от на Буті, який на 20 км північніше, гніздує їхня невеличка колонія.

"Вперше викладаємо запис з антарктичними пінгвінами та їхніми малюками. Погляньте, які вони цікаві", зазначили біологи.

Як зауважили науковці, антарктичних пінгвінів також називають чінстрапи (від англ. chin strap) чи бородані через тонку чорну смужку, що перетинає біле підборіддя. Вони вважаються наймасовішим видом в Антарктиці (близько 7,5 млн пар).

"Шлюбний сезон у цих птахів зазвичай починається в жовтні-листопаді. Відкладають 2 яйця, рідко – 1 чи 3. Трохи більше, ніж за місяць, з них з'являються пінгвінята. Спершу вони вкриті світло-сірим пухом, який з часом темніє на голові, крилах та спині", пояснили полярники.

У висиджуванні яєць та опіці за дітьми беруть участь обидва партнери по черзі, додали дослідники

"І що примітно – саме тут одночасно гніздують усі 3 види пінгвінів роду Pygoscelis, що зустрічаються в нашому районі: субантарктичні, антарктичні та Аделі.

Інколи українські біологи зустрічали таке сусідство трьох видів і на інших островах, але скоріше як виняток. А отак, щоб всі разом щороку гніздували поруч й успішно виводили пташенят – це лише на Буті", наголосили науковці.

Також полярники запитали у своїх дописувачів, які ж все-таки пінгвіни їм більше подобаються.

"А вам які пінгвіни більше до вподоби: антарктичні бородані чи головні житель околиць "Вернадського" – субантарктичні червонодзьобики?", резюмували фахівці зі станції.

Нагадаємо, що українські дослідники зі станції "Академік Вернадський", що знаходиться на антарктичному острові Галіндез, показали, яким "зеленим" може бути літо, коли в Україні у цей час господарює зима.

Раніше українські полярники зі станції "Академік Вернадський" показали сувої зі снігу, які ще називають сніговими рулонами або ж "пончиками".

Окрім того, під час обстеження сусідніх островів Скуа, Блек та Шелтер полярники зі станції "Академік Вернадський" виявили дитинчат південнополярних поморників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: