fbpx
Сьогодні
16:10 02 Лют 2024

У США хлопець, займаючись дослідженням кісток динозаврів, через кілька років відкрив новий вид 

Фото: PLOS

Підліток Кайл Аткінс-Велтман зі Сполучених Штатів у межах шкільного проєкту займався дослідженням кісток динозаврів. Через кілька років він відкрив новий вид цих тварин.

Про це 31 січня повідомило видання Washington Post, передає Рубрика.

Усе розпочалося зі шкільного проєкту кілька років тому. Кайл досліджував рештки динозаврів, які, за його припущеннями, належали Anzu Wyliei — птахоподібному динозавру, якого ще називають "куркою з пекла".

Юнак помітив кілька неточностей: кістки, які він отримав від колекціонера, були меншими, ніж очікувалося. Він відправив їх професору анатомії для подальшого дослідження.

Після аналізу з'ясувалося, що ці кістки не належать ні Anzu Wyliei, ні іншому виду динозаврів. Так було відкрито новий вид цих тварин.

Фото: PLOS

Зараз Кайл Аткінс-Велтман є аспірантом Університету штату Оклахома.

Нещодавно він повідомив про відкриття Eoneophron infernalis — нового птахоподібного виду динозаврів, що схожий на Anzu Wyliei, але менший за розмірами.

Фото: PLOS

За словами хлопця, такі динозаври мали довгі руки й ноги, беззубий дзьоб, пір'я по всьому тілу та короткий хвіст. Eoneophron infernalis був понад 3 фути заввишки (91,4 см) і важив приблизно 160 фунтів (72,5 кг).

Рештки Eoneophron infernalis зараз зберігаються у Музеї природознавства Карнегі в Піттсбурзі.

Сам Аткінс-Велтман продовжив роботу над дослідницьким проєктом і нині працює над вивченням тиранозаврів.

Відкриття юних дослідників

Аткінс-Велтман — не перший студент, який зробив подібне відкриття за минулі роки. Washington Post пише, що торік підліток з Алабами, можливо, виявив раніше невідомий вид китів, а двоє студентів коледжу в Теннессі "ідентифікували те, що може бути новим видом раків".

Також минулого року Університет штату Монтана заявляв, що один з їхніх студентів допоміг знайти новий вид динозаврів.

Як повідомлялось, випускниця Волинського національного університету імені Лесі Українки Катерина Пожарська отримала міжнародну премію з математики — Joseph F. Traub Information-Based Complexity Young Researcher Award 2023.

Раніше ми писали, що українка Марина В'язовська отримала найпрестижнішу математичну нагороду – медаль Філдса, яку вручають раз на чотири роки.

Нагадаємо, студент Національного авіаційного університету Денис Мозок посів перше місце у класі S4A – моделі планерів із прискорювачем на тривалість польоту.

Також ми розповідали, як на міжнародному фестивалі Cannes Lions український проєкт Wikitruth від "Українського свідка" отримав бронзового лева.

Окрім того, перше місце на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики посіла українська випускниця Івано-Франківського ліцею Діана Зазубик. Олімпіада відбулась у Польщі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: