fbpx
Сьогодні
Відео 18:25 03 Лип 2023

Український проєкт Wikitruth у Каннах отримав бронзового лева

Фото: facebook.com/photo

На міжнародному фестивалі Cannes Lions український проєкт Wikitruth від "Українського свідка" отримав бронзового лева.

Про це інформує Рубрика.

Міжнародний фестиваль творчості Cannes Lions — це глобальна подія для тих, хто працює у творчих комунікаціях, рекламі та суміжних галузях. Саме тут відзначають проривні, нестандартні ідеї, підходи й технології, які задають тенденції в розвитку культури, бізнесу і суспільства

Проєкт від "Українського свідка" отримав нагороду в категорії Sustainable Development Goals: peace, justice & strong institutions — тут перемагають креативні ініціативи, які впливають на світ і роблять його кращим.

Творці ініціативи розповідають, що у росії Вікіпедію щомісяця переглядає щонайменше 10,9 мільйона унікальних користувачів.

Саме тому і вибрали цей ресурс, щоб показувати реальні фото українських міст після початку повномасштабного вторгнення.

За їхніми словами, цю діяльність помітили в кремлі, і росіяни почали видаляти фото. Тоді "Українському Свідку" довелося мобілізувати світову вікі-спільноту, аби подолати цей опір.

Зрештою, кількість редакторів Вікіпедії зросла вдвічі: якщо у 2021 році їх було 485, то у 2022 — вже 850.

Також зросла й кількість редагувань: 1247 у 2021 році та 2672 — у 2022-му.

А загальна кількість російських глядачів, які побачили правду на цих сторінках, зросла на 242%: 3,9 мільйона у 2021 році та 13,3 мільйона — у 2022-му.

Довідка

"Каннський лев" вважають найбажанішою нагородою, "Оскаром" у сфері креативу. Ним нагороджують тих, хто зробив видатний внесок у творчу галузь. Прототипом статуетки став лев із площі Сан-Марко у Венеції.

Семиденний фестиваль проводиться щороку у Палаці фестивалів та конгресів у Каннах, Франція.

Кожного червня його відвідує близько 15 тисяч зареєстрованих делегатів з 90 країн світу, щоб відзначити найкращі приклади креативності, обговорити питання комунікаційно-рекламної індустрії, вирішувати соціально значущі питання та налагодити співпрацю один з одним.

Нагадаємо, український народ став лавреатом щорічної німецької премії імені Льва Копелева "За мир та права людини". 

Також Рубрика повідомляла, що за внесок в охорону психічного здоровʼя українців перша леді Олена Зеленська отримала премію за "Лідерство у сфері охорони здоров'я та прав людини".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: