fbpx
Сьогодні
22:01 02 Лют 2024

США ввели санкції проти мережі компаній, які допомагали Ірану виробляти ракети й бойові безпілотники

Сполучені Штати наклали санкції на компанії, які постачають Ірану матеріали та технології для виробництва зброї. Під обмеження потрапили й ті постачальники, що допомагають виробляти іранські «шахеди», які потім використовують у війні проти України.

Про це повідомили в Міністерстві фінансів США, пише Рубрика.

Санкції США спрямовані проти чотирьох юридичних осіб з Ірану та Гонконгу, які займались таємним постачанням для іранських компаній. Ці компанії беруть активну участь у підтримці численних іранських військових організацій, зокрема Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР).

"Подальше розповсюдження Іраном своїх новітніх звичайних озброєнь, включно з БпЛА і ракетами, які націлені на американських солдатів, залишається критичною загрозою для стабільності в регіоні. Ми без вагань будемо використовувати весь наш інструментарій, щоб зруйнувати незаконні мережі закупівель, які постачають компоненти для цих систем озброєнь, а також притягнути до відповідальності тих, хто намагається експортувати цю зброю терористичним маріонетковим угрупуванням", — заявив заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом та фінансової розвідки Брайан Нельсон.

Обмеження введені щодо:

  • FY International Trading Co., Limited (FYIT) з Гонконгу,
  • Duling Technology з Гонконгу,
  • Advantage Trading з Гонконгу,
  • Narin Sepehr Mobin Istatis (NSMI) з Ірану,
  • China Oil and Petroleum Company Limited (COPC) з Гонконгу.

Всі акції цих компаній у США заблоковано, заборонені транзакції з ними. Крім того, під санкції можуть потрапити особи, які беруть участь у певних операціях із підсанкційними суб'єктами.

Довідка

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Іран та РФ зблизились. І російський, і іранський режими перебувають під великою кількість західних санкцій.

Серед іншого, Тегеран надав російському режиму тисячі дронів-камікадзе, які вбивають цивільних українців, а також технологію їхнього виробництва.

Ще з минулого року з'являлись непідтверджені повідомлення про те, що Іран може передати Росії балістичні ракети.

Наприкінці листопада в Ірані заявили про "фіналізацію" угоди з Росією про постачання винищувачів Су-35, а також ударних вертольотів Мі-28 і навчально-бойових літаків Як-130 російського виробництва.

Росія та Іран підписали декларацію, у якій пообіцяли разом протидіяти накладеним на обидві країни західним санкціям. Вони їх називають "незаконними".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: