fbpx
Сьогодні
21:34 01 Лют 2024

€50 млрд для України: Байден та фон дер Ляєн обговорили прийняте рішення

English version here

Фото: Associated Press

1 лютого після схвалення лідерами ЄС макрофінансової допомоги Україні у розмірі €50 млрд голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн поговорила телефоном з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на соцмережі X очільниці ЄК.

Як зазначила президентка Єврокомісії, під час "чудової телефонної розмови", якій передувало рішення щодо 50 мільярдів євро, вона і Байден "погодились, що Україні потрібно й далі отримувати широку підтримку від партнерів".

"Будемо спільно підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", – підсумувала вона.

Що відомо про надання Україні фіндопомоги у розмірі €50 мільярдів

Як повідомлялося, на засіданні Євроради всі 27 лідерів Євросоюзу дійшли консенсусного рішення навколо ухвалення Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки у розмірі €50 мільярдів. Перед цим ухвалення рішення блокувала Угорщина.

Своєю чергою Зеленський під час відеозвернення до учасників спеціального саміту ЄС у Брюсселі заявив, що одностайне ухвалення Європейською радою Українського фонду в розмірі €50 мільярдів є чітким сигналом про те, що Україна та Європа вистоять, адже на кону стояло довіра до Європи.

Також український лідер закликав створити у Європейському фонді миру, з якого оплачували військову підтримку українських сил, окремий інструмент для України.

Варто зазначити, що програма Ukraine Facility Європейського Союзу передбачає надання Україні 50 млрд євро впродовж 2024-2027 років.

З цієї суми 39 млрд євро будуть спрямовані до державного бюджету для посилення макрофінансової стабільності.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: