fbpx
Сьогодні
09:29 25 Вер 2023

ЦНС: на окупованих територіях півдня росіяни готують мобілізацію місцевого населення 

Фото: Getty Images

У тимчасового захоплених південних регіонах України російські окупанти створили так звані "федеральні комісаріати" та готуються мобілізувати місцевих чоловіків.

Про це повідомив "Центр національного спротиву", пише Рубрика.

Повідомляється, що наразі росіяни формують систему військового обліку призовників, військовозобов'язаних з поміж жителів ТОТ.

Зокрема, вони створили так звані "федеральні комісаріати" на тимчасово окупованій території Херсонської та Запорізької областей.

Водночас у своїх пропагандистських телеграм-каналах російські окупаційні адміністрації регулярно розміщують оголошення із вимогами до місцевого населення призовного віку та військовозобов'язаних надати особисті дані та копії документів, що посвідчують особу з подальшою постановкою на "тимчасовий облік" у новостворених "військових комісаріатах".

Також, місцевим жителям регулярно надходять повістки із вимогами з'явитися до місцевого органу РОА для постановки на "військовий облік".

У річницю підписання володимиром путіним указу про "часткову мобілізацію" в росії у Міноборони Британії відзначили, що російська армія стикається із низкою проблем, зокрема, через відсутність регулярних ротацій.

У Міноборони Британії підкреслили, що відсутність регулярної ротації частин одна із найважливіших чинників, які сприяють низькому моральному духу росіян і нездатності російської армії проводити підготовку вищого рівня після вторгнення.

"Відсутність такої підготовки, швидше за все, посилює труднощі Росії у проведенні успішних складних наступальних операцій", – зазначили у британській розвідці.

Як писала Рубрика, нещодавно російський диктатор володимир путін заявив, що за останні пів року 270 тисяч осіб добровільно підписали контракти з російським міноборони, ще 300 тисяч людей призвали в рамках мобілізації.

Також повідомлялось, що на окупованому півдні України росія створює ще одну армію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: