fbpx
Сьогодні
09:52 13 Січ 2023

У росії використовують працю ув’язнених для потреб оборонного сектору, – британська розвідка

Фото: РИА Новости

російський оборонний виробничий сектор, швидше за все, вдається до використання праці ув'язнених, намагаючись задовольнити потреби у виробництві у воєнний час.

Про це повідомило у Твіттері Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

У листопаді 2022 року "Уралвагонзавод" (УВЗ), найбільший російський виробник танків, після зустрічі з федеральною службою виконання покарань (ФСВП) повідомив місцевим ЗМІ, що візьме на роботу 250 ув'язнених.

Як зазначається, у росії існує давня традиція тюремної праці, але з 2017 року примусову працю як вид кримінального покарання було відновлено.

Маючи один із найвищих показників ув'язнення у світі, ФСВП контролює розгалужену імперію з понад 400 тисяч ув'язнених, і її часто звинувачують у надзвичайній жорстокості та корупції.

"Ув'язнені являють собою унікальний людський ресурс, який російські лідери можуть використовувати для підтримки "спеціальної військової операції", тоді як охочих добровольців не вистачає, як і раніше", – йдеться у зведенні.

Праця ув'язнених, ймовірно, буде особливо затребувана виробниками відносно низькотехнологічної зброї, як УВЗ, які очевидно перебувають під сильним тиском з боку москви щодо збільшення виробництва.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: