fbpx
Сьогодні
11:59 30 Січ 2024

Україна продемонструвала один із найкращих у світі результатів у рейтингу "Індекс сприйняття корупції"

English version here

Україна у рейтингу "Індекс сприйняття корупції" продемонструвала один із найкращих результатів у світі, складеному організацією Transparency International за 2023 рік.

Про це повідомляє Transparency International Україна, пише Рубрика.

"36 балів зі 100 можливих отримала Україна в "Індексі сприйняття корупції" (Corruption Perceptions Index – CPI) за 2023 рік, і тепер наша країна посідає 104 місце поміж 180 країн. Зростання України на 3 бали – один із найкращих результатів за минулий рік у світі. Також Україна стала однією з 17 країн в цьогорічному СРІ, що продемонстрували свій найкращий показник за увесь час", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що так само 36 балів за результатами цьогорічного дослідження мають Алжир, Бразилія та Сербія.

На один бал Україну випереджають Албанія, Аргентина, Білорусь, Гамбія, Ефіопія та Замбія – всі вони мають по 37 балів.

А на бал менше, ніж Україна, – Боснія і Герцеговина, Домініканська Республіка, Єгипет, Непал, Панама, Сьєрра-Леоне та Таїланд.

Очолює список Данія із 90 балами. За нею йдуть Фінляндія, яка набрала 87 балів, Нова Зеландія із 85 балами та Норвегія з 84 балами.

Аутсайдери в цьогорічному дослідженні теж залишилися незмінними. Сомалі втратило 1 пункт і з 11 балами посідає останнє 180 місце.

Росія розташована на 141-му місці.

Зауважимо, що Україна піднялася у рейтингу "Індекс сприйняття корупції", складеному організацією Transparency International за 2022 рік. Тоді Україна посіла 116-те місце зі 180 країн, набравши 33 бали.

Як повідомлялось, понад 55% українських громадян прагнуть якомога швидшого покарання корупціонерів, навіть якщо це буде з порушенням законів.

А друга хвиля соціологічного опитування показує – на думку громадян України, корупція й війна лишаються основними проблемами країни. Причому корупція у питаннях майбутнього відновлення турбує населення  навіть більше, ніж повторення воєнних дій.

Нагадаємо, що делегація України на чолі з Головою Національного агентства з питань запобігання корупції Олександром Новіковим побувала з візитом в Сполучених Штатах в межах 10-ї сесії Конференції держав – учасниць Конвенції Організації Об'єднаних Націй проти корупції.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: