fbpx
Сьогодні
14:21 29 Січ 2024

До Києва сьогодні прибули американські інспектори: перевірятимуть надану допомогу

English version here

Фото: twitter.com/USAmbKyiv

Сьогодні, 29 січня до української столиці прибули генеральні інспектори від Пентагону, Держдепу США та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Про це повідомила пані посол США в Україні Бріджит Брінк, передає Рубрика.

"Рада знову привітати у Києві трьох генеральних інспекторів… Їхні зустрічі з виконавцями, партнерами та українським урядом сприятимуть посиленню нагляду та підзвітності за допомогою Україні з боку США", — зазначила вона.

Минулого року Пентагон створив нову команду для моніторингу безпекової допомоги Україні на тлі закликів республіканців посилити нагляд за тим, як Київ використовує гроші.

Високопоставлений представник США почав роботу в Україні ще наприкінці серпня 2023 року, а у вересні направили додатковий персонал, який базується в посольстві США в Києві.

Міноборони України заявило, що ініціювало концепцію самозвітування країни-партнера з кінцевого використання допомоги ще восени 2023 року. Уже погоджений план спільних фізичних перевірок на перше півріччя 2024.

Як повідомляла Рубрика, Концепцію само звітування країни-партнера з кінцевого використання ініційовано та підписано Міністерством оборони 27 листопада 2023 року.

Так, у січні 2024 року Служба внутрішнього аудиту Міноборони України, представники ЗСУ та представники посольства США спільно провели перевірку озброєння та майна, наданого американськими партнерами, в одній з військових частин.

На 18-й зустрічі у форматі "Рамштайн" глава Пентагону Ллойд Остін підтвердив: у США "не бачили правдивих доказів" нецільового використання або незаконного перенаправлення американського обладнання, яке надіслали Україні. Наразі Сполучені Штати продовжують працювати над моніторингом та звітністю щодо американської безпекової допомоги.

"Ми бачимо, що Україна використовує надані нами спроможності для захисту від російської агресії", – наголосив Ллойд Остін.

За його словами, Сполучені Штати продовжують наполегливо працювати над моніторингом та звітністю про безпекову допомогу США, надану Україні.

Він також наголосив, що союзники повинні продовжувати зосереджуватися як на безпосередніх потребах України на полі бою, так і на довгостроковій допомозі з підтримки та модернізації наших Сили оборони.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: