fbpx
Сьогодні
17:45 23 Січ 2024

Всю надану зброю Україна використовує для захисту від російської агресії, – Остін

English version here

Фото: Міноборони

Сполучені Штати Америки не володіють жодними достовірними доказами нецільового використання або незаконної передачі третім сторонам американського озброєння, наданого Україні – про це у своїй вступній промові заявив Міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття онлайн-засідання 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони.

«Ми бачимо, що Україна використовує надані нами спроможності для захисту від російської агресії», – наголосив Ллойд Остін.

За його словами, Сполучені Штати продовжують наполегливо працювати над моніторингом та звітністю про безпекову допомогу США, надану Україні.

Він також наголосив, що союзники повинні продовжувати зосереджуватися як на безпосередніх потребах України на полі бою, так і на довгостроковій допомозі з підтримки та модернізації наших Сили оборони.

Міністр оборони США подякував країнам, які вже оголосили про нові довгострокові пакети з підтримки від часу попередньої зустрічі Контактної групи – зокрема, Естонії, Німеччині, Латвії, Литві, Нідерландам, Норвегії, Швеції та Великій Британії.

«Підтримка України у її боротьбі проти тиранії робить усі наші країни безпечнішими, – наголосив Ллойд Остін. – Суверенна та безпечна Україна має вирішальне значення для глобальної безпеки».

Онлайн-засідання 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» розпочалося у вівторок. Українську делегацію очолює Міністр оборони Рустем Умєров.

18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Фото: Міноборони

До складу делегації також входять: 

  • Генерал-лейтенант Олександр Павлюк — перший заступник Міністра оборони України, 
  • Генерал Валерій Залужний — Головнокомандувач ЗСУ, 
  • Генерал-лейтенант Сергій Шаптала — начальник Генерального штабу ЗСУ, 
  • Генерал-лейтенант Кирило Буданов — Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони, 
  • Роман Машовець — заступник Керівника Офісу Президента,  
  • Генерал-майор Вадим Скібіцький — заступник Начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони. 

У вступному слові Рустем Умєров висловив подяку усім країнам, які підтримують наші Сили оборони, зокрема, у розвитку коаліцій спроможностей.

За його словами, зараз критично необхідно нарощувати довгострокові пакети військової допомоги України. 

Міністерство оборони зі свого боку готове співінвестувати в технології та спільне виробництво, ділитися нашим бойовим досвідом, сприяти укладенню довгострокових контрактів із зацікавленими компаніями.

«Достатні обсяги техніки та боєприпасів, технічного обслуговування та запасних частин є критично важливою складовою успіху. Але для прориву потрібні інновації та значний технологічний прогрес. Саме тому у 2024 році оборонні технології матимуть центральну роль у порядку денному Міністерства оборони», – додав Рустем Умєров.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: