fbpx
Сьогодні
18:32 27 Січ 2024

У лікарні померла дівчинка, яка зазнала поранень під час російського обстрілу села у Куп’янському районі

English version here

Фото: МВС

В Харківській області померла 13-річна дівчинка, яка зазнала поранень унаслідок російського удару авіабомбою по селищу Малий Бурлук.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на голову Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Сьогодні у лікарні померла 13-річна дівчинка, яка зазнала поранень внаслідок російського обстрілу с. Малий Бурлук 17 січня. Ворог завдав удару по населеному пункту авіабомбою", – повідомив глава ОВА.

Він пояснив, що після поранення дівчинка тривалий час перебувала у комі. Після російського обстрілу дитина отримала складні осколкові поранення.

Нагадаємо, як інформувала Рубрика, 17 січня російська армія обстріляла село Малий Бурлук у Харківській області.

Пізніше стало відомо, що у наслідок удару РФ постраждало двоє дітей.

"КАБ влучив у будівлю сільської ради у селі Малий Бурлук. Поранення отримали двоє дітей. 10-річному хлопчику ампутували ногу, 13-річна дівчинка знаходиться у лікарні з осколковими пораненнями тулуба", – зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, через безпекову ситуацію у Харківській області влада запровадила обов'язкову евакуацію населення з Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району.

Що відомо про ймовірний наступ російської армії на Харківщині

Варто зазначити, що станом на 12 січня російські війська на території України перебувають у кількості 462 тисячі осіб. Також в Україні знаходяться 35 тисяч військовослужбовців Росгвардії, які забезпечують роботу окупаційного режиму.

Як писала Рубрика, для створення "буферної зони" з Бєлгородською областю у російській федерації почали знову закликати до широкомасштабної наступальної операції в Харківській області.

Окрім того, в ISW заявили, геолокаційні зображення, опубліковані 20 січня, вказують на те, що російські війська захопили Крохмальне, що знаходиться 20 км на північний захід від Сватового.

Однак ISW вважають, що армія рф планує наступати на Куп'янськ у найближчі тижні. Російсько-окупаційні війська не готові до широкомасштабних наступальних операцій у Харківській області. Проте можуть активізувати зусилля із захоплення міста.

Також у Куп'янському районі Харківської області захоплення окупаційними військами Крохмального є тимчасовим явищем, проте для росії така ситуація дозволяє виправдати втрату понад 7 тисяч військових з початку року.

А командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що командування російської армії не досягло в Україні тих цілей, яке воно ставило перед собою в останні місяці.

Загалом у зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" 26 січня на Куп'янському напрямку захисники відбили 13 атак ворога біля Табаївки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: