fbpx
Сьогодні
17:59 27 Січ 2024

рф вербує білоруську молодь до своїх військових ВНЗ, – Центр нацспротиву

English version here

Фото: Центр нацспротиву

Російські загарбники намагаються вербувати білоруську молодь до своїх військових вишів. Зокрема, вони проводять так звані "дні відкритих дверей" у районних центрах Білорусі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Центр національного спротиву.

"Представники збройних сил рф проводить так звані «дні відкритих дверей» у райцентрах республіки білорусь, де громадянам рб пропонують навчатись на офіцерів у російських військових вищих навчальних закладах", – йдеться у повідомленні.

Внаслідок великих втрат у війні проти України у російських окупаційних військах виник значний дефіцит офіцерів молодшої ланки. Росія намагається виправити це шляхом вербування громадян інших країн, зокрема, білорусів.

Центр Національного Спротиву зазначає, що кожному окупанту, який ступає на українську землю, доведеться заплатити за це, незалежно від того, де саме він народився.Ми закликаємо мешканців тимчасово окупованих територій повідомляти нам про перебування та переміщення російських військ у Спротив.Бот.

Як раніше повідомляла Рубрика, українці відмовляються отримувати російське громадянство на тимчасово окупованих територіях. Попри політику примусової паспортизації, в межах якої ворог погрожує українцям за відсутність червоної макулатури, більшість українців ігнорують ініціативи окупантів. Вже з наступного року українці без паспорта рф будуть вважатись іноземцям на рідній землі, та наразі від 60 до 70% (залежно від регіону) українців відмовляються отримувати ворожу макулатуру.

Нагадаємо, що армія рф продовжує знищувати українську мову та літературу на окупованих територіях.  Крім того, окупаційні адміністрації на тимчасово захоплених землях отримали вказівку підготувати нові списки дітей, які не мають опікунства з метою їх подальшої депортації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: