fbpx
Сьогодні
20:54 26 Січ 2024

"Дія.Підпис" стане доступним ще одній категорії осіб: у чому рішення

Фото: З відкритих джерел

Кабінет Міністрів уніс зміни до Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг. Це надасть змогу розпочати роботу над сервісом, який дозволить віддалено отримувати Дія.Підпис юридичним особам.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Мінцифри.

У чому проблема?

Раніше така послуга була доступна лише для фізичних осіб. Завдяки постанові, такий сервіс у майбутньому буде доступний не лише фізичним, а й юридичним особам. Вони зможуть генерувати Дія.Підпис у застосунку Дія незалежно від дії воєнного стану в України.

Яке рішення?

Дія.Підпис — це найзахищеніший електронний підпис, який можна активувати за лічені секунди в застосунку Дія. Тож можна забути про ручки, папери і ксерокси та підписувати всі необхідні документи онлайн. А ще Дія.Підпис можна використовувати для авторизації на платформах та в застосунках.

Як це працює?

Дана постанова значно спростить ведення бізнесу, допоможе пришвидшити процеси та зробити більш прозорими дії підприємців.

Отримати послугу Дія.Підпис можна безоплатно через застосунок Дія.

Варто зазначити, що українці активно користуються державними електронними послугами — 64% громадян за останній рік отримували держсервіси онлайн. Більшість з них — у застосунку чи на порталі Дія. Про це свідчать результати опитування КМІСу, проведеного за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні та Швеції.

За результатами опитування, найпопулярніший вебресурс із держпослугами серед українців — Дія. За три роки кількість користувачів порталу та застосунку зросла з 13% у 2020 році до 51% на початок жовтня 2023 року. Майже 80% оцінили свій досвід як радше або дуже позитивний.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: