fbpx
Сьогодні
Фото 17:26 15 Січ 2024

Судитимуть експосадовців, котрі намагалися продати землю Міноборони, виділену під військову частину

Фото: Нацполіція

Під Києвом 19 га землі, які були призначені під розташування військової частини, група експосадовців намагалася незаконно передати у приватну власність.

Про це повідомили в Нацполіції, пише Рубрика.

За даними слідства, за оборудкою стоїть ексголова однієї із сільрад Київської області та його спільники — депутати місцевої сільради та інженер-землевпорядник.

Фото: Нацполіція

У 2016–2017 роках вони ухвалили низку незаконних рішень, які призвели до вилучення землі із власності Міноборони на користь 35 підконтрольних їм осіб.

Фото: Нацполіція

Сума збитків державі становила понад 36 мільйонів гривень.

У вересні та грудні 2022 року колишньому голові селищної ради, пʼятьом колишнім депутатам сільської ради та підприємцю, який розробляв злочинний проєкт землеустрою, повідомили про підозру за:

  • ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України — зловживання владою або службовим становищем;
  • ч. 1 ст. 366 ККУ — службове підроблення.

Фото: Нацполіція

Як зазначає поліція, вже отримавши підозри, учасники угруповання "зняли арешт із земель" та склали договір купівлі-продажу.

Правоохоронці провели обшуки та докази того, що зловмисники готувалися до продажу земель Міноборони ще з грудня 2022 — під час активної фази повномасштабного вторгнення, зазначає поліція.

Фото: Нацполіція

Наразі всім фігурантам вручили обвинувальні акти, а матеріали кримінального провадження скерували до суду.

Факти щодо легалізації незаконно отриманих коштів від продажу майна Міноборони розслідуються в окремому провадженні за ст. 209 Кримінального кодексу України.

Фото: Нацполіція

Фігурантам загрожує до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна та права займати певні посади до трьох років.

Нагадаємо, СБУ запобігла продажу до росії партії авіаційних комплектуючих, які були викрадені на одному із українських підприємств. Мова йде про стартер-генератори та авіанасоси із запчастинами до багатоцільових винищувачів МіГ-29 на суму понад 10 млн грн.

Також повідомлялось, що в Кропивницьку Кіровоградської області викрито ділка, який мав намір нелегально вивезти з України комплектуючі до вертольотів Мі-8.

Окрім того, на Закарпатті викрили місцевого підприємця, який допомагав рф виробляти радіолокаційні станції на військові кораблі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: