fbpx
Сьогодні
12:47 23 Січ 2024

Довгострокові потреби України: у Пентагоні розкрили деталі нової зустрічі "Рамштайн"

Фото: t.me/ministry_of_defense_ua

Головною темою найближчого засідання Контактної групи з питань оборони України 23 січня у Пентагоні назвали – довгострокові потреби України.

Про це заявила речниця американського оборонного відомства Сабріна Сінгх, яку цитує AP.

Як зазначили у виданні, зустріч відбуватиметься у момент, коли США не мають грошей і не можуть надіслати боєприпаси та ракети, необхідні Україні для боротьби з Росією, оскільки рішення про пакет допомоги все ще не ухвалене у Конгресі.

Речниця Пентагону підкреслила, що Сполучені Штати сподіватимуться на допомогу Україні з боку інших союзників.

"Незважаючи на те, що ми не можемо надати свою допомогу у сфері безпеки прямо зараз, наші партнери продовжують це робити", – сказала Сінгх.

Нагадаємо, що міністр оборони США Ллойд Остін, який спільно з головою Об'єднаного комітету начальників штабів Чарльзом Брауном головуватиме на засіданні Контактної групи з питань оборони України 23 січня, візьме в ній участь із дому.

Зі слів Сінгх, Остін проведе засідання "Рамштайну" зі своєї резиденції, "де відновлюється після нещодавніх медичних процедур".

"Ця Контактна група продовжує робити реальні зміни в режимі реального часу, що є свідченням нашої колективної рішучості протистояти наступу Росії на демократію, суверенітет і заснований на правилах міжнародний порядок, який забезпечує нам усім безпеку", – додала вона.

Представниця Пентагону зазначила, що попри відсутність у США коштів для додаткової допомоги Україні "Рамштайн" важливий як майданчик координації зусиль союзників.

"Це буде ще одна можливість обговорити певні віхи, яких потрібно досягти, а також продовжити координацію того, що – навіть якщо ми зараз не можемо надавати безпекову допомогу – наші партнери продовжують це робити", – пояснила Сінгх.

Останнє засідання "Рамштайну"

Варто зазначити, що останнє засідання у форматі "Рамштайн" відбулось у листопаді 2023 року, воно теж відбувалось у віртуальному форматі.

Після нього стало відомо про створення низки нових коаліцій на підтримку обороноздатності України, зокрема з розбудови:

  • протиповітряної оборони,
  • дронів,
  • військово-морських і військово-повітряних сил.

Окрім того, оголошені пакети допомоги від партнерів:

  • Сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони. До неї долучилися 20 країни (Ground-Based Air Defence), лідери – Німеччина та Франція.
  • За підсумками вчорашнього візиту міністра оборони Німеччини, вже оголосили про допомогу на 1,4 мільярда доларів – сюди входять системи IRIS-T з керованими ракетами, 8 тисяч нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси – усе маємо отримати до середини грудня.
  • Нідерланди підготували 2 млрд євро на військову допомогу Україні.
  • Лідер ІТ-коаліції – Естонія надає фінансування на суму пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов'язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро.
  • Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку у Чорному морі.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: