fbpx
Сьогодні
20:00 16 Січ 2024

У Пентагоні назвали дату наступного засідання "Рамштайну"

Фото: АР

Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 23 січня 2024 року в онлайн-форматі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на сторінку Пентагону.

Глава Міноборони США Ллойд Остін сьогодні, 16 січня, обговорив під час телефонної розмови із міністром оборони України Рустемом Умеровим останні новини щодо ситуації на місцях і майбутнє засідання Контактної групи з оборони України.

У Пентагоні зазначили, що воно відбудеться у віртуальному форматі.

"Остін повторив, що Сполучені Штати і наша коаліція, що складається приблизно з 50 союзників і партнерів, як і раніше, віддані підтримці України в її боротьбі проти російської агресії. Два лідери пообіцяли підтримувати тісний контакт", – додали в Міноборони США.

Попереднє засідання у форматі "Рамштайн" відбулося 22 листопада. Тоді зокрема була створена нова коаліція засобів ППО, де лідерами виступили Німеччина та Франція.

17-те засідання Контактної групи, було зосереджено на координації міжнародних зусиль щодо підтримки України у сфері безпеки й оборони в умовах війни. Перша відбулася в квітні минулого року на авіабазі ВПС США "Рамштайн" у Німеччині.

Нагадаємо, що 20 листопада глава Пентагону відвідав з неоголошеним візитом Україну, де зустрівся з вищим політичним і військовим керівництвом. У безпосередньому спілкуванні в Києві він ознайомився з обстановкою на фронті, а також із актуальними потребами українського війська.

Як писала Рубрика, 11 жовтня, у Брюсселі відбулися чергові переговори у форматі "Рамштайн". За їх результатами Україна отримає фінансову та військову допомогу від країн-партнерів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: