fbpx
Сьогодні
Фото 11:40 22 Січ 2024

На Чернігівщині згорів заміський будинок, який належить бізнесмену Мазепі

Фото: Википедия

У селі Картовецьке Чернігівської області вночі проти 22 січня згорів будинок, який належить Ігорю Мазепі. Сам бізнесмен зараз перебуває у СІЗО за підозрою в махінаціях із землею Київської ГЕС.

Як інформує Рубрика, про це пише видання LB.ua, посилаючись на джерела.

Як зазначається, будинок був обладнаний системами спостереження, тому наразі причини пожежі встановлюються.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

За попередніми даними, постраждалих немає.

У поліції Чернігівської області зазначили, що Картовецьке — "дуже маленьке село, де живе 20 людей". Наразі правоохоронці уточнюють інформацію.

В Управлінні ДСНС Чернігівської області підтвердили, що така пожежа була.

Фото: LB.ua

Займання сталося о 3:22. На уточнююче запитання, чи належить цей будинок бізнесмену Мазепі, у ДСНС зазначили:

"Там написано — Мазепа О. В."

Анна Константинова — директорка з комунікацій компанії Concorde Capital, засновником якої є Ігор Мазепа — підтвердила hromadske, що це був будинок бізнесмена на його батьківщині.

За її словами, він туди приїжджав відпочивати. Там же, збоку, живуть родичі Мазепи.

Про деталі цієї пожежі поки невідомо.

Що відомо про справу Мазепи

Увечері 18 січня у ЗМІ з'явилася інформація про затримання бізнесмена Ігоря Мазепи на контрольно-пропускному пункті "Медика — Шегині" та обшуки в офісі його компанії.

Зранку 19 січня Державне бюро розслідування підтвердило затримання на кордоні організатора оборудки з відчуження земель критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Крім того, в різних регіонах України були затримані ще три його спільники.

Інвестиційна компанія Concorde Capital підтвердила, що її засновника Ігоря Мазепу затримали 18 січня на українсько-польському кордоні, коли він прямував на Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі. Кажуть, кримінальне провадження стосується котеджних містечок, зведених ще у 2013 році.

Компанія повʼязала дії ДБР "з позицією Ігоря Мазепи щодо тиску силовиків на бізнес" і звинуватила правоохоронців, що ті провели обшук машини та затримання Мазепи без ухвалення суду.

Наступного дня ДБР відзвітувало, що затримало бізнесмена, його брата та ще двох фігурантів за справою про схему протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС. У ДБР стверджують, що організатори оборудки намагалися захопити 300 га вартістю понад 1 млрд гривень.

Федерація роботодавців України та громадський рух "Маніфест 42" засудили дії правоохоронців за затримання Ігоря Мазепи. Вони вважають, що в цій справі відбувається тиск на бізнес. А "Маніфест 42" навіть закликав підприємства об'єднатися "проти свавілля силовиків".

Видання Bloomberg у контексті справи відзначило, що Мазепа є відвертим критиком правоохоронних органів і суддів. Деяких із них звинувачував у корупції та зловживанні владою. Він запропонував керівникам підприємств об'єднатися для створення "чорного списку" корупціонерів.

20 січня стало відомо, що Суд відправив під варту з альтернативою застави у 44 мільйони гривень брата Ігоря Мазепи Юрія, який є одним із чотирьох підозрюваних у межах справи про злочинну організацію.

За даними правоохоронців, учасникам злочинної організації загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: