fbpx
Сьогодні
16:58 21 Січ 2024

У британській розвідці зазначають, що російська армія активізувала наступальні дії по всьому фронту

English version here

Фото: Reuters

Ворожі війська наростили наступальну активність по всій лінії фронту, зазнаючи дедалі більших втрат.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, пише Рубрика.

Як зазначається, згідно з даними Генштабу ЗСУ від 19 січня, кількість обстрілів росії на лінії фронту зросла на 27% порівняно з попередньою добою.

Додаткові дані Генштабу, який порівнює період 14-18 січня 2024 року з попереднім п'ятиденним періодом січня 2024 року, також підтверджують зростання кількості обстрілів.

За даними аналітиків, за цей період кількість втрат зросла:

  • російської військової техніки на 88%,
  • танків – на 95%,
  • втрати у живій силі в російській армії за цей період зросли на 15%.

"Ці дані вказують на постійне зростання інтенсивності російської наступальної активності на всьому фронті протягом останніх двох тижнів. Ключовим фактором, що сприяє цьому, найімовірніше є замерзання ґрунту, що дозволяє пересуватися бронетехніці по пересіченій місцевості", – йдеться у зведенні.

Як повідомляла Рубрика, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 21 січня 2024 року ліквідували близько 376 тисяч 030 російських загарбників, зокрема 760 осіб за останню добу.

Нагадаємо, в ISW заявили, що у Харківській області війська рф захопили село Крохмальне.

У ЗСУ прокоментували заяву ISW про захоплення Крохмального на Харківщині:

"У Куп'янському районі Харківської області захоплення окупаційними військами Крохмального є тимчасовим явищем, проте для росії така ситуація дозволяє виправдати втрату понад 7 тисяч військових з початку року", -т ак прокоментував ситуацію начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Речник додав, що відповідно наша основна мета – це вберегти життя українських захисників. Тому їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону.

Варто зазначити, що станом на 12 січня російські війська на території України перебувають у кількості 462 тисячі осіб. Також в Україні знаходяться 35 тисяч військовослужбовців Росгвардії, які забезпечують роботу окупаційного режиму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: