fbpx
Сьогодні
22:59 21 Січ 2024

Президент Польщі сподівається найближчим майбутнім на зустріч "Люблінського трикутника"

Фото: Reuters

Східна Європа повинна боротися за свободу проти російських загарбників, тому так важливо підтримати Україну у війні з російською федерацією.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час прес-концеренції з президентом Литви Гітанасом Науседою, пише Рубрика з посиланням на WPolityce.

"У якомусь сенсі, на жаль, це наша традиція – боротися за свободу проти російських загарбників. Тому сьогодні для нас обох і для нашої частини Європи так важливо підтримати Україну", – підкреслив він.

Дуда додав, що кілька днів тому вони вже обговорювали питання допомоги Україні на Давоському економічному форумі, де підтримка Києва була одним із найважливіших пунктів порядку денного.

"Я сподіваюся, що в найближчому майбутньому ми зможемо зустрітися у формулі "Люблінський трикутник" із нашим другом президентом Володимиром Зеленським та обговорити, як підтримати Україну, зокрема, перед майбутнім ювілейним самітом НАТО у Вашингтоні", – сказав президент Польщі.

Він додав, що задоволений тим, що найближчим часом у Європі відбудуться найбільші з часів Холодної війни навчання країн НАТО.

"Ми з президентом Литви висловили задоволення тим фактом, що найближчим часом у нашій частині Європи відбудуться великі маневри НАТО", – сказав Дуда.

За його оцінкою, вони демонструють готовність до відсічі можливої агресії, а також ступінь залученості союзників у НАТО, їхню присутність у цій частині Європи та швидкість реакції та дій Альянсу.

Що відомо про зустрічі президента Зеленського на форумі у Давосі

Нагадаємо, що у понеділок 15 січня президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Швейцарії. Відомо, що він виступить на форумі зі спеціальним зі спеціальною промовою на панелі "Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі".

А українська делегація в Давосі провела зустрічі з представниками європейських країн.

До того ж, у Давосі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Окрім того, 16 січня у зустрічі "Керівники великого бізнесу – Україні" на полях щорічного засідання Всесвітнього економічного форуму в Давосі взяв участь президент України Володимир Зеленський.

На полях саміту Зеленський зустрічався також з президентом Польщі Анджеєм Дудою, а також президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та Державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеномз прем'єр-міністром В'єтнаму.

Під час зустрічі з фон дер Ляєн домовилися про передвступний "скринінг" України, що має початися за тиждень.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: