fbpx
Сьогодні
13:36 20 Січ 2024

Рішення для відбудови: у Харкові пошкоджений обстрілами корпус університету Каразіна відновить Німеччина

English version here

Фото: Харківська обласна військова адміністрація

Німеччина планує приєднатися до відновлення одного з корпусів Харківського національного університету ім. Каразіна, який вчергове отримав пошкодження під час російських ударів по центру міста.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Харківської ОВА після зустрічі заступника начальника адміністрації Євгена Іванова з послом Німеччини Мартіном Єґером.

У чому проблема?

Нагадаємо, що у Харкові внаслідок ракетної атаки 2 січня були понівечені будівлі Харківського національного університету ім. Каразіна та Харківського національного університету радіоелектроніки. Зокрема, в головному корпусі Каразінського вибухова хвиля пошкодила 550 вікон.

Окрім того, 24 лютого 2022 року біля знищеного навчально-наукового інституту "Фізико-технічний факультет" Харківського національного університету ім. Каразіна на околиці Харкова відбувся один із перших боїв за місто.

У наступні дні будівля зазнала великих руйнувань, пошкоджене унікальне лабораторне обладнання. Прямим влучанням ракет у 2022-му зруйновані корпус економічного факультету в центрі міста та спорткомплекс.

Також корпуси на площі Свободи були пошкоджені вибуховими хвилями 1 березня 2022 року внаслідок влучань по будівлі Харківської ОВА, яка знаходиться неподалік.

Яке рішення?

Німеччина допоможе відновити один з корпусів Харківського національного університету ім. Каразіна, який нещодавно вчергове отримав пошкодження під час російських ударів по центру міста.

Як це працює?

Як повідомили в ОВА, за підтримки Мартіна Єґера та посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні пошкоджені рами замінять на нові. Незабаром роботи мають розпочатися.

"Перші вікна планують встановити замість вибитих на факультеті іноземних мов. Щиро вдячний за підтримку Харківщини та допомогу в усуненні наслідків ворожих ударів. Продовжуємо працювати на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва", – сказав Іванов.

Відбудова університету Карамзіна Харків

Фото: Харківська обласна військова адміністрація

Зазначають, що посольство "продовжуватиме допомагати Харківщині у зміцненні обороноздатності".

"Для мене Харківщина – форпост, який захищає демократичний світ Європи. Ми продовжуватимемо надавати всебічну допомогу регіону. Саме про це ми говорили під час зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим", – сказав Єґер.

Відбудова університету Карамзіна Харків

Фото: Харківська обласна військова адміністрація

Нагадаємо, що ворог щоденно продовжує завдавати ударів по медичній інфраструктурі. Попри це Міністерство охорони здоров'я разом із партнерами працюють та відновлюють медичні заклади, аби медична допомога була доступною кожному.

Окрім того, у Дергачах, що у Харківській області відновили сім багатоквартирних будинків. До кінця 2023 року завершать роботи у ще 10-ти.

Також повідомяли, що у Чернігові відновили пологовий будинок, пошкоджений під час обстрілу російськими ракетами під час активних бойових дій у лютому-березні 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: