fbpx
Сьогодні
Відео 16:10 12 Січ 2024

Першу підземну школу у Харкові планують відкрити вже навесні: як працює це рішення

English version here

На сьогодні у Харкові триває будівництво першої в Україні підземної школи, відкриття якої запланували на весну. Ще один такий навчальний заклад місцева влада прагне відкрити в одному з центральних районів міста.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов, пише Рубрика.

У чому проблема?

Російські війська майже щоденно обстрілюють Харківську область. Найбільше під удар ворога потрапляють прикордонні населені пункти або ті, які знаходяться поблизу лінії фронту. Від російських атак потерпає і сам обласний центр.

Окупанти цілять по цивільних будинках, школах, лікарнях, торгових центрах.

Так, у ніч на 10 січня російсько-окупаційні війська обстріляли обласний центр: зокрема, вгатили по дитячому табору на околиці міста.

Окрім того, 2 січня також під масованим ракетним ударом знову опинився Харків. Там від обстрілу загинула 91-річна жінка, відомо про понад 50 постраждалих.

Для того, що діти мали змогу навчатися на початку вересня у місті Харків презентували облаштовані класи для навчання школярів у метрополітені.

Проте якби там все не обладнали, це не є місце, яке максимальне комфортне для навчання дітей.

Яке рішення?

Тому паралельно з розвитком метрошколи у місті розпочато будівництво першої підземної школи.

На сьогодні у Харкові будівництво першої в Україні підземної школи вже триває, її відкриття запланували на весну цього року.

Як це працює?

Він зауважив, що будівництво першої "підземної школи" в Індустріальному районі Харкова йде чітко за графіком попри ворожі обстріли міста, морози і негоду.

Як повідомив очільник Харкова, на сьогодні вже змонтовані всі бетонні конструкції.

підземна школа

Фото: Скріншот з відео / Телеграм / Ігор Терехов

підземна школа

Фото: Скріншот з відео / Телеграм / Ігор Терехов

На це момент робота закцентована на:

  • гідро- та теплоізоляції,
  • проведенні систем каналізації,
  • водогону,
  • встановленні вентиляції.

"Підрядники обіцяють тримати заданий темп, щоб вже з березня місяця ми змогли навчати тут наших дітей і почати зведення наступної такої школи в одному з центральних районів міста", — підкреслив Терехов.

Нагадаємо, що у місті Узин Білоцерківського району Київської області розпочали зводити протирадіаційні укриття для двох навчальних закладів.

Окрім того, у Коротичах Харківської області зводять підземну школу з укриттям, яке має витримувати пряме влучання із зенітно-ракетного комплексу С–300.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: