fbpx
Сьогодні
21:37 20 Січ 2024

У Києві на колесі огляду обладнали інклюзивну кабінку: як працює це рішення

Фото: УП.Життя

Компанія Mastercard обладнала колесо огляду на Контрактовій площі в Києві спеціальною інклюзивною кабінкою, щоб забезпечити людям з інвалідністю безбар'єрний доступ до атракціону.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на «Українську правда. Життя».

У чому проблема?

«Рівні можливості – місія руху безбарʼєрності та одна з наших цінностей в Mastercard. Як глобальна технологічна компанія ми усвідомлюємо важливість подолання бар'єрів як у платежах, так і поза ними. Саме тому ми реалізуємо соціальні ініціативи, щоби забезпечити рівні права та можливості кожному. Віримо, що завдяки нашому новому проєкту зможемо подарувати людям з інвалідністю безцінні спогади та нові відчуття», – зазначила директорка з маркетингу та комунікацій Mastercard в Україні та Молдові Наталя Байдала.

Яке рішення?

Компанія обладнала колесо огляду двома підйомниками та пандусом для відвідувачів на кріслі колісному, а також людей з порушеннями зору та слуху.

Сама інклюзивна кабінка, на відміну від стандартних, обладнана широкими дверима, які складаються з трьох частин. Також у кабінці розширена платформа, завдяки якій гість на кріслі колісному може самостійно розвернутися у потрібному напрямку без додаткової допомоги. Всередині кабінки встановлений зручний поручень спеціальної модифікації та лавка, яку за потреби можна опустити.

У Києві на колесі огляду обладнали інклюзивну кабінку

Фото: УП.Життя

Як це працює?

На локації працює оператор, який за необхідності надасть допомогу гостям та проконсультує щодо того, як скористатися інклюзивною кабінкою.

Крім того, під час прогулянки на оглядовому колесі на гостей в інклюзивній кабінці очікує аудіо- та відеоекскурсія історичними памʼятками Подолу, яка адаптована для людей з порушеннями зору та слуху. Запис транслюється на двох медіаекранах, встановлених у кабінці з обох боків. Перекладач жестової мови розповідає про історичні пам'ятки Подолу та демонструються фото цих місць. Сценарій екскурсії розробило бюро «Цікавий Київ» та громадська організація «Доступне кіно».

До 31 січня 2024 року інклюзивна кабінка щодня працює безплатно для перших 50 людей з інвалідністю та супровідників.

Як відвідати

  1. Зверніться до касира колеса огляду, показавши посвідчення про інвалідність. Для людини в кріслі колісному достатньо підтвердити статус шляхом візуального огляду.
  2. Отримайте можливість проїхатись в інклюзивній кабінці на атракціоні «Колесо огляду».

Безкоштовне відвідування доступне в період із 25 грудня 2023 року по 31 січня 2024 року. Діти віком до 14 років допускаються виключно з повнолітнім супровідником. Щоденний фонд безкоштовних квитків ― 50 шт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: