fbpx
Сьогодні
18:28 19 Січ 2024

Ексміністр оборони Резніков вирішив знову повернутися до адвокатської діяльності

Фото: unba.org.ua

Колишньому міністру оборони України Олексію Резнікову поновили право на заняття адвокатською діяльністю на підставі його заяви.

Про це повідомили у Національній асоціації адвокатів України, пише Рубрика

Як зазначається, Олексій Резніков зупинив право на заняття адвокатською діяльністю в березні 2020 року, одразу після призначення на посаду віцепрем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

3 листопада 2021 року Верховна Рада звільнила його з посади віцепрем'єра, а наступного дня призначила на посаду міністра оборони України. 5 вересня 2023 року парламент прийняв відставку Резнікова із цієї посади.

Ексміністр отримав свідоцтво адвоката у 1994 році у Львівській обласній КДКА. До роботи в уряді він працював у юридичних фірмах і адвокатських об'єднаннях.

У 2004 році Резніков одним із представників Віктора Ющенка у Верховному Суді у справі про визнання виборів президента недійсними через численні фальсифікації, коли ЦВК оголосила переможцем Януковича (справа «Ющенко проти ЦВК»). Того самого року був адвокатом в іншій резонансній справі — про приватизацію «Криворіжсталі», де Резніков захищав інтереси компанії Пінчука та Ахметова.

Згодом Резніков був депутатом Київської міськради, заступником голови КМДА. Зокрема, відповідав за організацію в Києві «Євробачення» та фіналу Ліги чемпіонів.

Що відомо про відставку Олексія Резнікова

Зазначимо, що про відставку Резнікова говорили вже давно. Такі чутки лунали після низки скандалів із закупівлями Міноборони продуктів та амуніції для військових за завищеними цінами.

Як писала Рубрика, 3 серпня глава держави Володимир Зеленський підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України.

4 вересня Олексій Резніков подав заяву про відставку з посади міністра оборони України до Верховної Ради.

Також, у цей день голова Фонду держмайна Рустем Умєров подав до Верховної Ради заяву про звільнення. Він має стати новим міністром оборони замість Олексія Резнікова.

Нагадаємо, що 10 серпня у владі повідомляли, що президент Володимир Зеленський шукає заміну Олексію Резнікову на посаді міністра оборони. Розглядаються щонайменше два кандидати.

19 серпня Міністр оборони Олексій Резніков, коментуючи чутки про те, що президент шукає йому заміну на посаді оборонного відомства, заявив, що ця посада для нього "тимчасова історія", а звільнитися він і сам може.

Резніков написав заяву про відставку 4 вересня.

За керівництва Резнікова навколо Міністерства оборони України виникали корупційні скандали у сфері закупівель. Через це в січні 2023 року в медіа вперше з'явилася інформація про ймовірну відставку Резнікова з посади міністра оборони. Однак цього не сталося. У серпні ЗМІ знову почали поширювати інформацію про звільнення чинного міністра оборони, а також його можливе призначення послом України у Великій Британії. Водночас Резніков заявив, що він "не в курсі" про своє призначення послом у Британії після того, як піде з посади глави Міноборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: