fbpx
Сьогодні
18:43 18 Січ 2024

Сирський: війська рф намагаються захопити Куп'янський ліс та Синьківку

Військові частини, які тримають оборону на Куп'янському напрямку, відвідав командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський та спланував із їхніми командирами застосування резервів.

Про це Сирський повідомив у Телеграмі, пише Рубрика.

Ситуація на Куп'янському напрямку, за даними командувача, залишається напруженою.

Фото: Сирський/Телеграм

Ворог не припиняє вести активні штурмові дії та здійснювати інтенсивне вогневе ураження.

Основні зусилля російські загарбники зосередили на витісненні підрозділів Сил оборони із Куп'янського лісу та на захопленні Синьківки Харківської області.

Робочу поїздку до військових частин, які тримають оборону на вказаній ділянці фронту, командувач здійснив з метою забезпечення контролю над обстановкою та надання допомоги на місцях.

Фото: Сирський/Телеграм

Сирський заслухав доповіді командирів щодо обстановки, яка склалася, та характеру дій ворога.

"Разом з командирами військових частин проаналізували імовірні подальші дії противника та визначили оптимальні варіанти дій наших військ. Спланували застосування резервів та порядок вогневого ураження", – зазначив він.

Командувач Сухопутних військ наголосив, що, попри складну обстановку, на Куп'янському напрямку захисники України тримають оборону та нищать ворога.

Ситуація на Куп'янському напрямку

Як повідомлялось 9 січня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, а також міністр оборони Рустем Умєров і начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Сергій Шаптала відвідали позиції в районі міста Куп'янськ у Харківській області.

Це одне з найгарячіших напрямків на фронті.

Після відвідин позицій військовослужбовців в районі міста Куп'янськ Харківської області головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний розповів, що лінія фронту залишається активною. Окупанти намагаються наступати на усіх напрямках.

Нагадаємо, нещодавно британське видання The Telegraph з посиланням на "наближене" до українських військових джерело заявило про те, що росіяни нібито можуть почати "наземний наступ" в Харківській області 15 січня після масованих обстрілів.

Разом з тим речник командування Сухопутних військ України підполковник Володимир Фітьо заявив, що військові не спостерігають змін у складі військ ворога у Харківській області та на території Росії, що межує з регіоном.

"В смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" ворог не припиняє спроб проводити свої атакувальні дії. З початку жовтня почались активні бойові дії, ворог почав наступати в районі н.п.Синьківка – це Купянський напрямок. Ми розуміємо для чого він це робить, яка його мета. Відповідно за минулу добу на цьому напрямку поблизу Синьківки було відбито 5 ворожих атак. На Лиманському напрямку відбито 2 ворожих атаки. Тут ворог завдав 14 авіаційних ударів, використовуючи весь арсенал своїх літаючих тарантайок. Відповідно скидались і бомби 500 кг, і застосовувались гелікоптери вогневої підтримки, також було використано 2 дрони-камікадзе по українських позиціях", – повідомив Фітьо.

Додамо, днями командувач ОСУВ "Хортиця" генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що російські окупанти продовжують вести активні наступальні дії в Куп'янському лісі, намагаючись прорвати оборону сил ЗСУ та просунутися в напрямку Куп'янська Харківської області.

Через безпекову ситуацію у Харківській області влада запровадила обов'язкову евакуацію населення з Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: