fbpx
Сьогодні
11:47 17 Січ 2024

Наслідки атаки рф на Одесу: у пошкодженій будівлі жодна квартира не вціліла, пів сотні будинків без тепла

Фото: Сили оборони півдня України

Унаслідок нічної ворожої атаки безпілотниками по Одесі у пошкодженому будинку жодна квартира не вціліла, а в одному із мікрорайонів Одеси сталося пошкодження системи теплопостачання, 58 будівель залишаються без опалення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву заступника голови Одеської ОВА Олександра Харлова, ДумскаяДержавна служба з надзвичайних ситуацій.

Як повідомили у виданні, у постраждалому будинку не залишилося жодної вцілілої квартири. Поруч із будинок є дві воронки.

Окрім того, внаслідок падіння уламків пошкоджена траса теплопостачання. На місці працюють комунальники та правоохоронці.

Одеса обстріл

Фото: Сили оборони півдня України

Також рятувальники додають, що внаслідок ворожої атаки сталось загорання:

  • газової труби,
  • 4-х припаркованих легкових автомобілів,
  • балконів на 3-му та 4-му поверхах, квартири на 2-му поверсі 5-ти поверхового житлового будинку на загальній площі 50 кв.м.
Одеса обстріл

Фото: ДСНС

ДСНС повідомляє, що частково зруйновано фасад будинку на площі 100 кв.м. Всього вибухова хвиля пошкодила 8 авто та вогонь знищив 4 автівки.

"Сьогодні вночі ворог вдався до чергових ударів по мирному населенню Одещини, атакував ударними дронами. Завдячуючи силам ППО усі повітряні цілі були збиті, але я змушений констатувати, що уламки збитих дронів упали на житлові будинки", – своєю чергою розповів Харлов.

Одеса обстріл

Фото: Сили оборони півдня України

Він також поінформував, що 5 житлових будинків зазнали пошкоджень, 1 будинок постраждав найбільше – з нього евакуювали 130 мешканців.

"Також були пошкоджені системи теплопостачання мікрорайону, наразі 58 будинків залишаються без тепла", – підкреслив заступник голови ОВА.

Представник військової адміністрації додав, що комунальні служби працюють в посиленому режимі – за його словами, протягом доби всі наслідки будуть ліквідовані, а теплопостачання буде відновлене.

У міськраді додали, що призупинено теплопостачання за наступними адресами:

  • вул. Армійська, 13,15,17,17а,19,21,23;
  • Ботанічний провулок, 2,2а,4,6;
  • Проспект Гагаріна, 23/4,23/5;
  • вул. Маршала Говорова, 5,5(а,б);
  • Проспект Шевченка, 6/1-6/8,6/10,8/1-8/13, 8(а,б,в),10,10/1-10/10,12.

"Чекаємо на дозвіл розпочинати роботи з відновлення теплопостачання. Про їхній перебіг повідомлятимемо додатково", підкреслили у повідомленні.

Нічна атака дронами та ракетами по Україні

Як розповіли повітряники, окупанти запускали дрони з району Приморсько-Ахтарська, рф. Окрім того, росіяни вдарили двома зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області рф у напрямку Харкова.

Нагадаємо, що, за даними Повітряних Сил, дрони-камікадзе через Чорне море прямували у бік Одеської області.

Унаслідок російської атаки поранення отримали троє осіб: ще одна жінка 1955 р.н. та дівчина 1995 р.н. отримали поранення. Раніше повідомлялося про 62-річного чоловіка. Медики надали необхідну допомогу.  З пошкодженого будинку евакуювали 130 цивільних осіб.

Окрім того, унаслідок ракетної атаки російсько-окупаційних військ у ніч на 17 січня по Харкову в медичних закладах міста перебувають 13 постраждалих.

Крім того, рятувальники евакуювали 30 людей. Ліквідація наслідків російської атаки й огляд місць триває.

Загалом російські загарбники завдали удару по Україні 20 ударними безпілотниками типу "Шахед" та двома зенітними керованими ракетами С-300: протиповітряній обороні вдалося знищити 19 дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: