fbpx
Сьогодні
Фото 08:20 17 Січ 2024

Уночі ворожі БпЛА атакували Одесу: виникли пожежі у будинку, 3 постраждалих, евакуювали 130 людей

English version here

Фото: Сили оборони півдня України

У ніч на 17 січня російські дрони завдали удару по Одесі, внаслідок чого сталося пошкодження цивільної житлової інфраструктури: троє людей отримали травми, довелося евакуювати 130 мешканців.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Сил оборони півдня України, ДСНС України, Повітряних Сил ЗСУ, голова Одеської ОВА Олег Кіпер у Telegram.

Як повідомили повітряники, у ніч на 17 січня групи безпілотників залітали у повітряний простір України з території тимчасово окупованого Криму. "Шахеди" переважно рухалися північно-західним курсом.

Ударні дрони фіксувалися у Дніпропетровській, Миколаївській та Кіровоградській областях.

Згодом додали, що дрони-камікадзе через Чорне море прямують у бік Одеської області.

Одеса обстріл

Фото: Сили оборони півдня України

Одеса обстріл

Фото: Сили оборони півдня України

У Силах оборони Півдня уточнили, що основні зусилля ворог сконцентрував на ударах по Одесі. Дрони-камікадзе заходили на критично низькій висоті з акваторії Чорного моря.

Одеса обстріл

Фото: Сили оборони півдня України

Одеса обстріл

Фото: Сили оборони півдня України

"На Одещині 11 дронів було збито на підльоті до узбережжя, переважна більшість впали в море. Але уламками кількох збитих дронів та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автівки містян в Приморському районі Одеси", наголосили військові.

Одеса обстріл

Фото: ДСНС

Своєю чергою  Кіпер повідомив, що кількість поранених внаслідок російської атаки збільшилася до трьох осіб: ще одна жінка 1955 р.н. та дівчина 1995 р.н. отримали поранення. Раніше повідомлялося про 62-річного чоловіка. Медики надають необхідну допомогу. 

Одеса обстріл

Фото: ДСНС

З пошкодженого будинку евакуювали 130 цивільних осіб.

Одеса обстріл

Фото: ДСНС

Пізніше очільник Одеси Геннадій Труханов повідомив, що рятувальники ліквідували пожежу в житловому будинку в Приморському районі, згоріли автівки. Вибуховою хвилею пошкоджені вікна в будинках.

Одеса обстріл

Фото: ДСНС

Посеред міста – глибока вирва, пошкоджені комунікації. Обійшлося без жертв.

Одеса обстріл

Фото: ДСНС

За слів голови Одеси, зранку на місці працюватиме оперативний штаб, де можна буде отримати консультацію щодо муніципальної допомоги на відновлення вікон та дверей.

Відновлення пошкоджених комунікацій розпочнеться після закінчення роботи оперативних служб.

Нагадаємо, що внаслідок нічної атаки росії 1 січня 2024 року в Одесі загинув 15-річний підліток. Ворог свідомо бив по житлових кварталах, також пожежа почалась і в порту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: