fbpx
Сьогодні
14:59 16 Січ 2024

У Раді підтримали законопроєкт про автоматичне отримання УБД та створення е-реєстру військових

Фото: novynarnia.com

16 січня український Парламент підтримав законопроєкт про автоматичне набуття статусу учасника бойових дій та створення єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram народного депутата України Ярослава Железняка.

Як повідомив нардеп, законопроєкт підтримали після довгих дискусій та провалу багатьох правок.

Загалом під час голосування за проєкт закону №10062 у сесійній залі були присутні 324 народні депутати. 249 нардепів проголосували за, троє – проти. Ще 37 людей утрималися, а 35 не голосували.

За інформацією міністерств оборони, законопроєкт №10062 є критично важливим для обороноздатності України, адже він дозволить розблокувати цифровізацію української армії.

В оборонному відомстві зазначили, що реалізація положень цього закону:

  • сприятиме швидкому збору, обробці та використанню військових даних,
  • переведе послуги та процеси для військовослужбовців у зручний цифровий формат.

Нагадаємо, що 6 липня у МОЗ заявили, що уряд упорядкував логістичні ланцюжки отримання донорської крові та її компонентів військовими медпідрозділами.

Окрім того, Кабінет Міністрів унормував процедуру отримання відповідних статусів добровольцями та родинами добровольців, які загинули під час захисту Батьківщини.

В Офісі Омбудсмена пояснили, що цей Закон передбачає можливість надання статусу учасника бойових дій громадянам, які добровільно виступили на захист держави в перший місяць військової агресії РФ, не встигнувши офіційно вступити до лав утворених відповідно до законів України військових об'єднань, формувань чи правоохоронних органів, а також визнання членами сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України родини таких добровольців, що віддали життя за Батьківщину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: