fbpx
Сьогодні
Фото 19:28 14 Січ 2024

За 2023 рік близько 20 тисяч киян пройшли курси з підготовки до національного спротиву

English version here

Фото: Офіційний портал Києва

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв повідомив, що близько 20 тисяч киян пройшли курси з підготовки до національного спротиву за 2023 рік.

Про це пише Рубрика з посиланням на Офіційний портал Києва.

Підготовку охочих до нацспротиву здійснюють інструктори КО "Муніципальна охорона", які мають бойовий досвід.

Навчання проходять за різними напрямами, мають різну тривалість – одноденні, п'ятиденні тощо.

Фото: Офіційний портал Києва

Фото: Офіційний портал Києва

12 січня на одній з навчальних баз КО "Муніципальна охорона" провели підсумкове заняття поглибленого п'ятиденного курсу з підготовки громадян до національного спротиву, що проходять на базі Департаменту муніципальної безпеки КМДА.

"Якщо згадати період до повномасштабного вторгнення, то такі навчання проводились в контексті формування складу територіальної оборони. Зараз Територіальна оборона є частиною Збройних сил України. Тому зараз організовані навчання та тренування в контексті формування системи національного спротиву. Адже зараз людям критично важливо мати знання й навички поводження в складних умовах воєнних атак. Є комплекс навчань, які стосуються штурму та оборони взводного опорного пункту, це безпосередньо бойове завдання. Поряд з цим проходять тренінги з надання медичної допомоги, які, на мою думку, мають пройти всі цивільні. Адже місто перебуває в умовах постійної загрози обстрілів і базовою інформацією про надання першої медичної допомоги повинні володіти всі дорослі громадяни", – сказав Петро Пантелеєв.

Фото: Офіційний портал Києва

Він зауважив, що навчання проводяться в умовах, максимально наближених до бойових, тому працюють піротехніки, чути вибухи, стрільбу.

Це робиться для того, щоб якомога точніше відобразити складність і небезпеку воєнних ситуацій, сформувати максимальну відповідальність та зібраність під час навчань.

Фото: Офіційний портал Києва

"Після проведення кожної тематичної частини навчань учасники проводять брифінг, діляться критичними зауваженнями, аналізують помилки та варіанти дій, щоб не допустити цих помилок у подальшому", – зауважив Петро Пантелеєв.

Він подякував усім киянам, які вже долучились до навчань і успішно пройшли їх, отримавши сертифікат, і закликав усіх активніше записуватись на майбутні заняття.

Нагадаємо, що навчання добровольців проходять безоплатно протягом усього року.

Охочі пройти навчання з підготовки до національного спротиву мають заповнити форму за посиланням.

Фото: Офіційний портал Києва

Після завершення Програми підготовки особи, які успішно здали підсумкові практичні тести, отримують сертифікати.

Після базових одноденних курсів є можливість записатися на поглиблену п'ятиденну програму.

До повномасштабної війни такі навчання проводили для формування складу територіальної оборони. Зараз тероборона – частина ЗСУ, тому навчання й тренування проводять, щоби сформувати систему національного спротиву, пояснюють у КМДА.

Запис на одноденні безоплатні навчання з підготовки до національного спротиву в Києві відкрили в липні 2023 року.

Заняття проводять у робочі або вихідні дні (на вибір).

Нагадаємо, українські волонтери запустили базовий безкоштовний онлайн-курс з військової підготовки на платформі Prometheus.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: