fbpx
Сьогодні
21:10 14 Січ 2024

Зустріч у Давосі: Лубінець повідомив, скільки дітей вже повернули з рф та закликав світ допомогти

English version here

Фото: Телеграм / Омбудсман Лубінець Дмитро

Країни світу мають терміново приєднатися до розв'язання питання щодо повернення всіх українців додому.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Уповноваженого Верховної ради України з прав людини Дмитра Лубінця, який знаходиться на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, який триватиме з 15 до 19 січня.

Нагадаємо, що 14 січня 2024 року Швейцарія та Україна проводять у Давосі четверту зустріч радників з питань національної безпеки у межах української Формули миру. 

"Мав честь модерувати панель "Гуманітарний напрямок Української формули миру: боротьба за повернення жертв насильницького переміщення, включно з депортованими дітьми та військовополоненими" на четвертій зустрічі радників щодо втілення Формули миру в Давосі", – заявив омбудсмен.

У своєму виступі Лубінець наголосив, що на сьогодні вдома 517 дітей, 2828 дорослих, серед яких лише 150 цивільних.

"А наше завдання – повернути всіх! Тому міжнародна спільнота має негайно консолідувати свої зусилля в цьому напрямку", – сказав він.

Також, зі слів омбудсмена, на форумі окремо порушили питання щодо повернення українських військовополонених й жахливого порушення норм Міжнародного гуманітарного права щодо них: нелюдських умов утримання, тортур, страт.

"Робота в Давосі – це важливий крок для повернення наших людей додому та допомоги Україні. Ми очікуємо й працюємо задля результатів", – додав Лубінець.

Що відомо про депортацію дітей в росію та на ТОТ

Станом на 3 грудня Україна підтвердила незаконне вивезення 19 546 дітей.

Нагадаємо, з початку повномасштабної російської агресії військові ворожої армії вивозять українських дітей в рф та підконтрольні їм території. В Україні створили мапу таборів, в які направляють дітей.

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники посилюють примусове насадження російської агресивної ідеології.

Окрім того, національний спротив повідомляє, що на тимчасово захоплених територіях російські окупанти затримують дітей, аби тиснути на їхніх батьків.

У разі депортації вас або вашої родини можна звернутися до Офісу омбудсмена:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: [email protected];
  • на гарячу лінію: 0 800 501 720;
  • за телефоном: 044 299 74 08.

Також у разі депортації дитини можна заповнити онлайн-форму заяви "Повідомити про зникнення/депортацію/примусове переміщення дитини" на сайті "Діти війни".

Зазначимо, що після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну на початку 2022 року понад 2400 українських дітей віком від 6 до 17 років було вивезено до 13 установ на території білорусі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: