fbpx
Сьогодні
08:39 14 Січ 2024

Ігнат пояснив, чому 20 російських ракет вчора під час атаки не досягли цілей

Фото: armyinform.com.ua

Під час російської масованої комбінованої повітряної атаки по регіонах України вранці 13 січня понад два десятки ворожих ракет та дронів не досягли цілей через самопідрив, влучання в безлюдні території та завдяки ефективній роботі українських засобів радіоелектронної боротьби.

Про це розповів речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону та в коментарі УП.

Як нагадав полковник, понад 20 повітряних цілей, окрім тих 8 (знищених українською ППО -ред.), якими атакував ворог, не досягли своїх цілей.

"Що під цим розуміється? Або впали в полі, або підрив у повітрі, або вплинули засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони. Результати сьогоднішнього відбиття повітряного нападу маємо такі.

На картинці всього 8 (збитих), це 8, по яких відпрацювала протиповітряна оборона саме вогневими засобами.

Добре, що російські ракети на лише отримують протидію від Сил оборони, але й дедалі гірше летять. Ми бачимо погіршення. Про це говорив і Кирило Буданов (керівник Головного управління розвідки МОУ -ред), що ракети стають менш якісними і не долітають до своїх цілей. Можливо, це стосується і дронів-камікадзе. Будемо сподіватися, що така тенденція буде продовжуватися і надалі. Можливо, щось таки впливає на цей процес", пояснив Ігнат.

В УП уточнили, що більше вплинуло на такий результат "в молоко" російських засобів повітряної атаки. У відповідь речник Повітряних сил наголосив на недоцільності розкривати всі деталі протидії ворогу. Однак зазначив, що це сукупність факторів:

  • як імовірна погана якість російського озброєння,
  • так і ефективність української РЕБ.

Нагадаємо, що в кінці листопада минулого року в Україні анонсували появу "Армія роботів" й "Армія РЕБ" (радіоелектронної боротьби).

"Скоро запустимо "Армію роботів", "Армію РЕБ". Ми будемо спиратися на нашу ідеологію – відкриття ринку, прозорість і максимальна можливість залучити підприємців, які вже створювали різні продукти, вміють масштабувати продукти", – сказав Федоров.

Окрім того, Кабмін змінив допуск до експлуатації засобів радіоелектронної боротьби, який відтепер відбуватиметься на підставі акту спільних відомчих випробувань або за результатами вивчення заявлених тактико-технічних характеристик: це пришвидшить потраплятимуть РЕБ до військових.

Російська комбінована атака 13 січня

Загалом, у ніч на 13 січня окупаційні війська завдали ракетного удару по регіонах України, застосувавши 40 цілей, зокрема крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БПЛА: сили української ППО знищили 8. Більшість не влучили завдяки роботі українських систем РЕБ.

Пізніше стало відомо, що сили протиповітряної оборони під час російської масованої атаки працювали у багатьох областях України: по регіонах лунали вибухи. Окупанти завдали удару ракетами по 8 регіонах країни.

Окрім того, у Повітряних Силах розповіли, що росія запустила також шість аеробалістичних ракет "Кинджал", з них не досягла цілей половина.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: