fbpx
Сьогодні
Фото 16:36 10 Жов 2023

Українці створили рацію, яку не можуть заглушити російські РЕБ: як працює це рішення

English version here

Photo: Fedorov/ Telegram

Українці створили рацію Himera, яку не глушать російські засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Про це у Телеграмі розповів віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

Федоров зазначив, що ворог постійно використовує засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) для протидії Силам оборони. Аби наші військові завжди мали зв'язок та могли ефективно координувати роботу підрозділів, українські розробники створили радіостанцію Himera.

Українці створили рацію

ФОТО З ТГ ФЕДОРОВА

Яке рішення?

За словами Федорова, це унікальна технологія, яка працює під ворожим РЕБ. Ворог не може заблокувати сигнали рації та розшифрувати його. Розробка тримає заряд до чотирьох днів.

Українці створили рацію

ФОТО З ТГ ФЕДОРОВА

Як це працює?

Рацію можна інтегрувати в систему ситуаційної обізнаності або використовувати як GPS-маяк — для пошуку та евакуації воїнів. Керувати системою радіостанцій можна просто через застосунок у телефоні.

"Переконаний, що незабаром на фронті буде ще більше таких рацій. Himera стала найкращим defense-tech стартапом ІТ Арени 2023 та отримала 10 тисяч доларів на масштабування й розвиток продукту. Далі — ще більше технологій та інновацій, які рятуватимуть життя наших військових", – наголосив Федоров.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: