fbpx
Сьогодні
17:42 13 Січ 2024

Рух вантажівок через румунський пункт пропуску "Сірет" заблоковано, – ДПСУ

Фото: Фото: Західне регіональне управління ДПСУ

Рух вантажівок через румунський пункт пропуску "Сірет", що навпроти українського "Порубне", заблоковано.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Державну прикордонну службу України.

"На території Румунії фермери блокують рух вантажівок через пункт пропуску "Сірет". Причини та орієнтовна тривалість блокування невідомі. Ускладнення руху може бути в обох напрямках", – повідомили прикордонники.

За даними ДПСУ, зараз значної черги з вантажних транспортних засобів в напрямку України не відмічається. На виїзд з України в Є-черзі зареєстровано 825 автомобілів.

"Пропуск легкових автомобілів, пасажирських автобусів та пішоходів здійснюється в звичайному режимі", – додали прикордонники.

Як повідомлялося раніше, асоціація міжнародних автоперевізників (АсМАП) проводить перемовини з європейськими вантажними автоперевізниками та пропонує їм альтернативне рішення замість повернення дозволів на вантажні перевезення для українців. Про це розповів віцепрезидент АсМАП Володомир Балін.

"Наше завдання разом із нашими партнерами: Польщею, Литвою, Угорщиною, Румунією, Чехією – зробити алгоритм, який дозволить нашими перевізникам працювати в таких же ринкових умовах, як і європейські перевізники. Якщо цей алгоритм буде погоджено між нами та угорцями, словаками, поляками, чехами та литовцями, ми будемо готові йти до своїх урядів і казати: "ось у нас є такий алгоритм, він зніме всі питання". Це дуже важкий переговорний процес", – сказав він.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: