fbpx
Сьогодні
10:29 11 Січ 2024

У цьому році ООН планує надати Україні $3,1 млрд гуманітарної допомоги

Фото: e-cis.info

Організація Об'єднаних Націй планує звернутися до своїх міжнародних донорів закласти на 2024 рік гуманітарну допомогу Україні на суму 3,1 мільярда доларів.

Про це пише Reuters з посиланням на високопоставленого посадовця Ради Безпеки ООН.

Як зазначили у виданні, план реагування ООН на 2024 рік, який агентства організації представлять донорам у Женеві 15 січня, передбачає закладення 3,1 мільярда доларів для надання допомоги 8,5 мільйона людей в Україні.

Управління ООН з координації гуманітарних справ заявило, що понад 14,6 мільйона людей, або близько 40% теперішнього населення України, цього року потребуватимуть гуманітарної допомоги через повномасштабне вторгнення росії.

"Оскільки війна в Україні не припиняється, що призводить до високого рівня гуманітарних потреб, фінансова підтримка має бути постійною. У 2024 році ми закликаємо всіх донорів знову активізуватись і допомогти народу України", — сказав Едем Восорну, представник Управління ООН з координації гуманітарних питань.

Варто додати, що 15 січня Координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс і Верховний комісар у справах біженців Філіппо Гранді представлять скоординовані ООН плани щодо порятунку життів і подолання страждань, спричинених надзвичайною ситуацією.

Відбудеться панельна дискусія для презентації обох планів за участю Мартіна Гріффітса, Філіппо Гранді, координатора гуманітарних питань в Україні, Деніз Браун, віцепрем'єр-міністр України Ірини Верещук та представників громадських організацій з України та Польщі.

Нагадаємо, очільник уряду Денис Шмигаль заявляв, що у 2024 році Україна потребуватиме понад 37 мільярдів доларів зовнішнього фінансування, тож розраховує на підтримку міжнародних партнерів.

Раніше Рубрика повідомляла, що якщо ЄС і США не нададуть обіцяну фінансову допомогу на початку наступного року українські пенсіонери та державні службовці можуть опинитися без виплат. Про це заявила перша віце-прем'єр-міністерка економіки Юлія Свириденко у коментарі Financial Times.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: