fbpx
Сьогодні
11:59 02 Січ 2024

Кислиця: у Радбезі ООН не готові навіть обговорювати позбавлення рф всіх повноважень

В інтерв'ю Голосу Америки постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що постійні члени Ради Безпеки ООН не готові не лише до практичних кроків щодо позбавлення російської федерації всіх повноважень, а й до початку політичної дискусії на цю тему.

Про це повідомляє Голос Америки, пише Рубрика.

"У той же час, якщо ми подивимося на Раду безпеки, то в контексті протидії агресії Російської Федерації проти України вона не змогла змінити ситуацію або ухвалити будь-яке субстантивне рішення. Головна причина – це те, що країни-члени Ради Безпеки, а передусім постійні члени Ради Безпеки, продовжують стояти на позиції, що Російська Федерація є повноцінним та повноправним членом Ради Безпеки. Вони дозволяють Російській Федерації використовувати право вето. Вони не готові не тільки до практичних кроків щодо позбавлення Російської Федерації всіх повноважень, а навіть не готові розпочати про це політичну дискусію", – наголосив він.

Кислиця додав, що відтак навіть у такій складній ситуації, як конфлікт у Газі, Рада Безпеки спромоглася ухвалити рішення по відкриттю нових гуманітарних переходів, а російсько-українська війна залишається чи не єдиним конфліктом, де жодних рішень немає.

Постійний представник України також зазначив, що коли мова йде про росію, ситуація однозначна – диктаторський та злочинний режим застосовує право вето для своїх злочинних цілей.

Зауважимо, раніше постійний представник України при ООН Сергій Кислиця охарактеризував російського представника в ООН Василя Небензю як особу "з ампутованою совістю і відрізаною гідністю".

Нагадаємо, протягом квітня 2023 року російська федерація очолювала Раду безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Як писала Рубрика, в ISW вважають, що диктатор країни-агресорки володимир путін змінив концепцію російської зовнішньої політики напередодні головування рф у Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй для майбутніх зусиль, спрямованих на формування антизахідної коаліції в ООН.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: