fbpx
Сьогодні
16:30 10 Січ 2024

В ООН вважають, що 40% населення України цього року потребуватиме гуманітарної допомоги

English version here

Фото: Організація Об'єднаних Націй в Україні

Понад 14,6 мільйона людей, а це близько 40% населення України, у 2024 році потребуватимуть гуманітарної допомоги.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Управління ООН з координації гуманітарних питань, Представництво ООН в Україні.

Як зазначили в організації, війна також змусила близько 6,3 мільйона українців виїхати за кордон.

В ООН зауважують, що після повномасштабного вторгнення російської федерації люди пережили майже два роки невпинних бойових дій. Адже щодня гинуть і отримують поранення цивільні особи, а їхні будинки та критична інфраструктура руйнуються.

"Понад 14,6 мільйона людей – 40 відсотків населення України – потребуватимуть гуманітарної допомоги цього року", наголосили там.

Також нагадали, що перший тиждень січня приніс Україні хвилю повітряних масованих атак, яка почалася 29 грудня і триває донині.

"2 січня гуманітарні організації у столиці Києві нарахували понад 30 вибухів лише в цьому місті.

Також під удар потрапив Харків на сході, повідомлялося про щонайменше п'ятьох жертв серед цивільного населення, 130 людей отримали поранення того дня…

На вихідних – без перепочинку. 6 січня внаслідок чергової хвилі авіаударів по Донецькій області загинуло близько десятка мирних жителів, п'ятеро з них – діти", нагадали в ООН.

Новий рік сім'ї по всій Україні зустрічали під звуки сирен повітряної тривоги, у підземних сховищах та на станціях метро чи в підвалах своїх будинків.

Варто зазначити, що в ООН детально описали усі російські удари по Україні.

"На додачу до насильства, Україна зараз перебуває в лещатах глибокої зими. Триваюча, широкомасштабна гуманітарна операція сьогодні є такою ж актуальною, як і будь-коли", підкреслили в організації

Повідомляють, що 15 січня Координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс і Верховний комісар у справах біженців Філіппо Гранді представлять скоординовані ООН плани щодо порятунку життів і подолання страждань, спричинених надзвичайною ситуацією.

Відбудеться панельна дискусія для презентації обох планів за участю Мартіна Гріффітса, Філіппо Гранді, координатора гуманітарних питань в Україні, Деніз Браун, віцепрем'єр-міністр України Ірини Верещук та представників громадських організацій з України та Польщі.

Нагадаємо, що моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала грубі порушення міжнародного права, зокрема прав людини, гуманітарного права та воєнні злочини з боку сил Російської Федерації.

Окрім того, з початку повномасштабного збройного нападу росії на Україну 24 лютого 2022 року зафіксовано щонайменше 10 тисяч випадків загибелі цивільних осіб, понад 560 з яких – діти  А також понад 18,5 тис. випадків поранення цивільних осіб.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: